S uvedením systému iOS 9 sa úložisko zvýši na 100 000 piesní.

Apple oficiálne spustí novú streamovaciu službu Apple Music. Stane sa tak zajtra, pričom k dispozícii bude aktualizácia systému iOS 8.4 a programu iTunes. Tie budú nevyhnuté k používaniu novej služby.

Apple Music umožní streamovať pesničky z hudobnej knižnice iTunes. Je veľmi pravdepodobné, že používatelia nebudú môcť prehrávať úplne všetky albumy, ktoré sa v iTunes nachádzajú. Predpokladáme, že podobne ako v službe Hudba Google, aj v obchode iTunes bude časť pesničiek a albumov, ktoré si budú môcť používatelia iba zakúpiť. V rámci služby Apple Music si ich nevypočujú.

Apple takisto počíta s tým, že používatelia budú chcieť počúvať svoju hudobnú kolekciu, ktorá sa v iTunes vôbec nevyskytuje. Súčasťou služby je preto cloudové úložisko pre 25 tisíc pesničiek. Rovnakú kapacitu ponúka aj samostatná služba iTunes Match, ktorá je spoplatnená poplatkom vo výške 25 EUR na rok. Dodajme, že Hudba Google obsahuje bezplatné úložisko pre 50 tisíc pesničiek.

Kapacita úložiska v službe Apple Music sa však bude meniť. Do vydania systému iOS 9 by sa malo rozrásť na 100 tisíc piesní. Služba sa do konca roka takisto objaví v zariadeniach značky Sonos.

Apple Music by mala byť na Slovensku spoplatnená mesačným poplatkom vo výške 5,99 EUR, resp. 8,99 EUR v prípade rodinného predplatného.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit