Predstavenie 13-palcového iPadu Pro je zatiaľ nejasné.

Podľa portálu Cult of Mac by mal Apple začiatkom septembra predstaviť nielen nový iPhone, ale aj ďalšiu generáciu tabletov iPad. Prekvapením však môže byť absencia iPadu Air 3.

Cult of Mac sa odvoláva na výrobcov súčiastok, podľa ktorých Apple reaguje na klesajúci záujem o tablety. Uvedenie nových iPadov má byť preto viac konzervatívnejšie a na prípadný iPad Air 3 si budeme musieť počkať ešte ďalšieho polroka až rok. Apple zatiaľ toto zariadenie nepripravuje.

Predstavená by mala byť iba štvrtá generácia menšej verzie tabletu. iPad mini 4 môže byť sklamaním, pretože bude obsahovať iba zopár drobných vylepšení. Táto informácia protirečí doterajším zvestiam, podľa ktorých mal nový iPad mini ponúknuť tenšie šasi, procesor Apple A8 a 2 GB RAM.

Dôvodom absencie iPadu Air 3 môže byť aj tablet „pre profesionálov„, iPad Pro, s takmer 13-palcovou uhlopriečkou displeja. O tomto zariadení sa píše v poslednej dobe najčastejšie. Má ponúknuť špeciálny stylus a bude najviac profitovať z nových možností multitaskingu, ktoré prinesie iOS 9.

Je možné, že Apple predstaví iPad Pro na samostatnej tlačovej konferencii. iPad mini 4 by sa mal objaviť spoločne s novými iPhonmi už 9. septembra.

Zdroj: Cult of Mac

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit