Ešte počas februára, uznávaný analytik Ming-Chi Kuo, informoval o svojich očakávaniach.

Priblížil, ako by mohli vyzerať iPhony modelového roka 2019, ktoré sa s najväčšou pravdepodobnosťou predstavia počas septembra. Do predstavenia tak ostáva už iba niečo okolo 6 mesiacov, čo nás aj upozorňuje na fakt, že čas beží skutočne rýchlo. Kuo tvrdí, že modely roka 2019 budú mať rovnaké displeje, ako aktuálna generácia a tak počas jesene môžeme privítať 5,8-palcový iPhone XI, 6,4-palcový iPhone XI Max a 6,1-palcový iPhone XR (2019).

Nedávne špekulácie sa pohrávali s myšlienkou, že všetky tri modely by mali obsahovať OLED displeje, ale Kuo tvrdí, že bude zachovaná výbava roka 2018, teda najlacnejší model opäť dostane LCD panel. Rovnako sa analytik bráni aj myšlienke, že už aktuálna generácia by mala prejsť na USB-C. Potešujúcou správou by mohla byť trojitá zostava fotoaparátov, ktorá by bola použitá pri dvoch vybavenejších modeloch. Pridaný by mal byť nový ToF fotoaparát.

Novinky by mali dokonca dostať aj ďalšie nové možnosti. Podľa ďalšieho zdroja, nové iPhony budú vybavené patentovaným podvodným (od slova voda) režimom, ktorý umožní, aby sa telefóny dali používať pod vodou a obrazovka bude schopná rozpoznať dotyk aj vtedy, keď bude ponorená. To umožní používateľom používať iPhony aj v daždi alebo s mokrými rukami.

Okrem toho sa od spoločnosti Apple očakáva, že pri nadchádzajúcich modeloch vylepší Haptic Engine. Táto technológia sa používa na vytvorenie vibračnej spätnej odozvy v prípade dlhého stlačenia obrazovky. Apple údajne rozdelí obrazovky iPhonov roka 2019 až na 9 častí a práve v týchto častiach, by mala byť presnejšie lokalizovaná a zreteľnejšia odozva Haptic Engine.

V novinkách roka 2019 bude samozrejme nainštalovaný iOS 13, ktorý má odstrániť niektoré, nie príliš žiadané vlastnosti iOS. Napríklad, taký Dark Mode, by mal prísť až vo verzii iOS 13.1. Táto funkcia je užitočná hlavne v noci.

Pred časom sa objavili aj fámy o tom, že aj Apple chystá vlastné skladateľné zariadenie, pričom podľa najnovších správ sa očakáva, že ho predstaví medzi poslednými veľkými výrobcami. Pokojne sa tak môže stať až počas roka 2020, kedy očakávame aj príchod iPhonu s podporou 5G.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Honor 20 na prvej fotografii: Moderná výbava, telo P20 Pro a veľmi priaznivá cena

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.