Všetky modely dostanú rovnakú čipovú sadu.

Spoločnosť Apple začala v roku 2021 používať pri iPhonoch novú stratégiu, vďaka ktorej medzi klasickými modelmi a modelmi Pro vznikol ešte väčší rozdiel, ktorý sa medzigeneračne obmieňal a posúval do novších modelov. Ako príklad uvedieme sériu iPhone 14, ktorá pri modeloch Pro dostala nový dizajn prednej strany, pričom nedávno predstavená séria iPhone 15 si ho už osvojila celá. To sa však nestalo pri čipových sadách, pretože tie sú v prípade klasických modelov a modelov Pro aj tento rok stále odlišné. Pokým iPhone 15 Pro a 15 Pro Max dostali nový čipset A17 Pro, tak štandardné modely sa spoliehajú na minuloročný 4nm čipset A16 Bionic z modelov iPhone 14 Pro a 14 Pro Max.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Najnovšie správy z portálu PhoneArena však naznačujú, že všetky budúcoročné modely série iPhone 16 dostanú rovnaký 3nm čipset A18 Pro, ktorý vyrobí spoločnosť TSMC pomocou svojho 3nm výrobného procesu N3E druhej generácie. Pokiaľ táto správa bude pravdivá, tak sa rozhodne máme na čo tešiť, pretože to naznačuje, že Apple môže mať v rukáve ďalšie prekvapenia, ktoré by pomohli Pro modely ešte viac odlíšiť od tých klasických. Mimochodom, práve budúci rok by mohol byť predstavený aj nový iPhone Ultra.

Pripomeňme si, že modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max sú jedinými telefónmi na svete, ktoré sú vybavené 3nm čipovou sadou A17 Pro, ktorá má neuveriteľných 19 miliárd tranzistorov. Pokiaľ však spoločnosť TSMC prejde na 3nm výrobný proces druhej generácie, tak jej to umožní zvýšiť efektivitu výroby a znížiť počas výroby chybovosť. Tento proces s ešte vyšším počtom tranzistorov pritom pre sériu iPhone 16 zabezpečí nielen vyšší výkon, ale aj vyššiu energetickú účinnosť.

Okrem tejto veľmi pozitívnej zmeny vo výbave jednotlivých modelov série iPhone 16 sa očakávajú aj ďalšie zmeny. Viac sa o nich dočítate aj na tomto odkaze.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.