Zásluhy na tom má, opäť, funkcia detekcie pádu, ktorá bola predstavená s Apple Watch 4. generácie a zisťuje, či používateľ neutrpel silný pád. 

Ak používateľ do 45 sekúnd nezareaguje, tak hodinky odošlú správu obľúbeným kontaktom a následne zavolajú záchrannú službu. Určite ste postrehli, že toto nie je prvý prípad toho, kedy Apple Watch zabránili tomu, aby došlo k najhoršiemu. Stalo sa tak už mnohokrát a teraz je vďaka týmto hodinkám a funkcii detekcie pádu živý aj 25 ročný muž z amerického Long Islandu.

Podľa miestnej správy z portálu – abc7ny.com – musel ísť 25-ročný zamestnanec spoločnosti Peloton Brandon Schneider do nemocnice s niekoľkodňovou bolesťou brucha. Následne, už v nemocnici, si odbehol na záchod a počas umývania rúk mu prišlo zle, stratil vedomie a odpadol.

Apple WatchZdroj: Shutterstock
Apple Watch

„Pamätám si na to, ako som si umýval ruky a myslel som si, že sa niečo stane. Nepamätám sa však, že by som spadol na zem alebo si udrel hlavu, ani na nič z udalostí, ktoré nasledovali. Moje hodinky zaznamenali tvrdý pád, pričom som nereagoval na haptickú správu, ktorá vyžaduje odpoveď do 45 sekúnd, povedal Schneider“.

Následne veľmi dobre zafungovali Apple Watch, ktoré tento mladý muž aktívne používa, pričom okamžite upozornili jeho otca, že niečo nie je v poriadku. Ten následne zalarmoval lekárov/pracovníkov nemocnice. Podľa portálu ABC Schneider uviedol, že CT vyšetrenia odhalili, že spolu so zlomeninou lebky mal život ohrozujúce hematómy, a tak sa podrobil núdzovej operácii mozgu. Schneider dodal, že akby nebol v tom čase na pohotovosti, bolo by pravdepodobné, že by to bol úplne iný príbeh. Vďaka Bohu to aj v tomto prípade skončilo dobre a Apple Watch majú na svojom konte ďalšiu nepriamu záchranu života. Opätovný dôkaz toho, že technológie v určitých situáciách skutočne pomáhajú.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE