Spoločnosť už 7. mája 2024 predstaví novú generáciu iPadov.

Apple rozposlal pozvánky novinárom a na svojom webe vytvoril novú udalosť, ktorá je venovaná práve iPadom. Celú udalosť bude možné sledovať aj prostredníctvom tohto webu, pričom jej začiatok je naplánovaný na 16.00 nášho času. Najväčšiu pozornosť na seba však už teraz upriamuje model iPad Pro, ktorý by mal podľa nového úniku do svojej výbavy dostať čip M4. 

Okrem toho, že viaceré zdroje uvádzajú, že treba počítať s obmedzenými skladovými zásobami predovšetkým modelov iPad Pro s OLED panelmi, tak Apple rovnako predstaví aj dva modely Air s uhlopriečkou 10,9 a 12,9 palca. Vo výbave týchto modelov by sa mal objaviť procesor Apple M2, nový dizajn zadného fotoaparátu, Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3.

Portál GSMArena na základe správy Marka Gurmana však teraz informuje, že ďalší iPad Pro by mohol do svojej výbavy dostať čipset Apple M4, pričom sa zdá, že všetky nové iPady celkom preskočia čip M3. Je pritom zaujímavé, že iba začiatkom apríla Gurman načrtol možný dátum vydania čipu M4, ktorý sa však týkal iba nových počítačov Mac. Tie by však mali prísť až koncom tohto roka s tým, že ďalšie budú uvedené na trh až v roku 2025.

iPad (Air, Pro)Zdroj: Apple
iPad (Air, Pro)

Čo prinesie čip Apple M4 pre iPady Pro?

Podľa slov Marka Gurmana existuje vysoká pravdepodobnosť, že čip M4 sa do iPadov Pro skutočne dostane už tento rok, pričom z nich spraví „prvé zariadenia skutočne poháňané AI“. Ak by Apple naozaj vybavil nové iPady Pro čipom M4, tak tento krok by vysvetľoval, a zároveň ospravedlňoval, dlhé čakanie na novú generáciu tabletov spoločnosti Apple.

Gurman na záver dodáva, že Apple sa počas júnovej vývojárskej konferencie zameria na čo najlepšie prepojenie hardvéru a softvéru, aby bolo možné od verzie systému iPadOS 18 využívať všetky vymoženosti umelej inteligencie, ktorá sa aj do tabletov iPad Pro dostane už na jeseň tohto roka. Okrem tejto skvelej správy sa Apple pripravuje aj na spustenie podpory umelej inteligencie pre iPhony. 

Aj v prípade smartfónov sa tak stane na jeseň tohto roka s uvoľnením operačného systému iOS 18.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.