Portál je dostupný len pre obyvateľov EÚ v súvislosti s legislatívou GDPR. Ďalšie krajiny sa ho dočkajú v najbližších mesiacoch.

Spoločnosť Apple v týchto dňoch spustila nový portál, ktorý zavádza do praxe všetky novinky z legislatívy známej ako GDPR. Umožní tak z jedného miesta účet deaktivovať, vymazať či stiahnuť všetky dáta, ktoré spoločnosť zozbierala. Portál je dostupný na stránke privacy.apple.com.

Používatelia tak vedia najnovšie veľmi jednoducho dočasne deaktivovať svoj účet alebo ho úplne vymazať. Vymazanie účtu je však nenávratný krok a používateľ tak stratí všetky údaje, vrátane tých z AppleCare.

Najdôležitejšou funkciou nového portálu je možnosť stiahnutia všetkých dát, ktoré o používateľovi spoločnosť Apple zozbierala. Medzi tieto údaje patria okrem informácií o zariadeniach či nákupoch aj dáta z iCloudu – poznámky, kalendáre, e-maily, súbory či fotky.

Príprava súboru zo strany Apple môže trvať niekoľko dní. Čas, ktorý spoločnosť potrebuje na prípravu všetkých dát závisí predovšetkým od množstva dát, ktoré má používateľ na e-maily a v službách iCloud Drive a iCloud Photos.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Apple klesol v prestížnom rebríčku Fortune 500 na 4. pozíciu

Značky: