Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Atos, globálny líder v digitálnej transformácii, pomohol svojim riešením spoločnosti Illumia úspešne prejsť digitálnou transformáciou.

Prvý taliansky rodinný podnik v sektore energetiky to vďaka platforme Atosu pre energetiku „DORA“ (Digital Operations for Retailers by Atos) zvládol len za 15 mesiacov. Projekt mu už priniesol okamžité úspory nákladov a ďalšie finančné prínosy, ako aj lepšiu používateľskú skúsenosť a optimalizované kontrolné procesy.

Illumia si pre splnenie svojich cieľov rastu a vyššej konkurencieschopnosti v takom zložitom odvetví, akým je energetika, zvolila platformu DORA. Riešenie na dosiahnutie najvyššieho stupňa integrácie procesov od zákazníka až po back-end využíva silné stránky SAP HANA. Funkcionality a procesy, ktoré DORA sprístupňuje, sú v manažérskom komponente nasadené na SAP S/4 HANA, pre predajné kanály a zákaznícku starostlivosť na SAP C/4 HANA a pre vertikálne procesy na SAP S/4 HANA for Utilities. Vďaka modulárnemu riešeniu na mieru od Atosu mohla Illumia začať s produkciou novej aplikačnej platformy už za 15 mesiacov.

S jedinečným systémom, ktorý v integrovanom modeli riadi prevádzku, financie i vzťahy so zákazníkmi, je Illumia pripravená čeliť budúcim výzvam, ako sú napríklad zavádzanie nových nástrojov na podporu predaja, vyššia rýchlosť plnenia úloh či vďaka perfektne integrovaným procesom možnosť jednoducho meniť obchodnú logiku.

Konkurencia v sektore energetiky a sieťových odvetviach je každým dňom vyššia a vyššia. Potrebujeme zaistiť, aby naše digitálne nástroje dokázali priniesť zákazníkom ozajstnú výhodu. V spoločnosti Illumia sme našli dynamické, kompetentné a pozitívne pracovné prostredie, ktoré nám umožnilo pracovať efektívne od prvého dňa. Sme spokojní s dosiahnutými vynikajúcimi výsledkami a s efektivitou našej platformy DORA,“ povedal Giuseppe Di Franco, CEO Atosu pre strednú a východnú Európu a Taliansko.

Sme spokojní s dosiahnutými výsledkami. Strategické rozhodnutie spoľahnúť sa na tak skúseného partnera ako je Atos sa ukázalo kľúčové,“ povedal Matteo Bernardi, CEO spoločnosti Illumia. „Technologická inovácia a digitálna transformácia sú piliermi projektu nášho rastu. Budeme do nich investovať, aby sme našim zákazníkom priniesli pridanú hodnotu. To nám umožní odlíšiť sa od konkurencie.“

Projekt, nasadený s Atosom, považujem za malé majstrovské dielo, vytvorené s vhodnými zdrojmi a v prekvapujúcom časovom rámci,“ povedal Claudio Carrá, Chief Technology Officer spoločnosti Illumia. „Migrovali sme obchodné dáta z posledných piatich rokov, tri mesiace sme školili a dva mesiace sme platformu s našimi 70 internými používateľmi testovali. Tento prvý míľnik nám umožňuje integrovane riadiť všetky obchodné procesy.“

Až do začiatku tisícročia zažíval trh sieťových odvetví určitý pokoj. S liberalizáciou však prišla nová konkurencia a nové ponuky pre zákazníkov. Aby sa operátori dokázali vysporiadať s týmto zložitejším scenárom, musia byť schopní ponúknuť lepšie služby, zasiahnuť viac zákazníkov, inovovať a diverzifikovať svoje ponuky. Zároveň potrebujú zefektívniť svoje procesy a prevádzku a vyvinúť nové cesty používateľskej skúsenosti,“ povedala Luisa Arienti, riaditeľka SAP Taliansko. „Teší nás, že sme pomohli spoločnosti Illumia udržať rast dosiahnutím štíhleho manažmentu v reálnom čase a jedinečnej, konzistentnej dátovej integrácie naprieč celou organizáciou i schopnosťou navrhovať zapamätateľnú skúsenosť pre jej zákazníkov.“

Atos na konferencii International SAP Conference for Utilities

Atos sa zúčastňuje na konferencii International SAP Conference for Utilities, ktorá sa koná v talianskom Miláne v dňoch 2.-4. apríla. Na pódiu bude spoločne s Illumiou, ktorá predstaví svoju digitálnu cestu k obchodnej transformácii a získaniu konkurenčnej výhody.

Viac nájdete na: https://atos.net/en/events/atos-international-sap-conference-utilities.

Značky: