Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po náročných testoch na cestách i necestách, v ťažkom teréne a tvrdej konkurencii, udelila porota zložená z odborníkov najdôležitejšieho off-road magazínu na austrálskom trhu 4×4 Australia titul  4×4 of the Year 2017 vozidlu Toyota Land Cruiser 79 Double Cab GLX.

Testy áut, ktoré kandidovali na titul Terénny automobil roka, sa konali v školiacom stredisku Roba Emminsa 4×4 Training and Proving Ground v blízkosti Melbourne aj  v členitom teréne  hôr Victoria v juhovýchodnej časti kontinentu.

V ďalšej fáze osem skúsených porotcov analyzovalo vlastnosti áut, ktoré sa kvalifikovali do finále na základe rôznych kritérií ako napríklad: pomer kvality a ceny, nové riešenia a funkčnosť, kvalita konštrukcie a výkon, praktickosť v austrálskych podmienkach (vrátane dostupnosti ďalšieho príslušenstva), ako aj  zdatnosť v teréne a funkčnosť.

Medzi modelmi, ktoré  Toyota Land Cruiser 79 Double Cab GXL  prekonala, boli Volkswagen Amarok V6, Mitsubishi Pajero Sport, Mercedes-Benz G300, Holden Colorado, Holden Trailblazer (austrálska značka General Motors) a Haval H9 (prvý čínsky kandidát na ocenenie v dejinách). Keďže  súťaže sa môžu zúčastniť iba nové modely alebo autá, ktoré v uplynulom roku prešli výraznou modernizáciou, nebola hodnotená v Austrálii populárna Toyota Hilux.

Toyota Land Cruiser 79 Double Cab GXL je veľmi praktický –  najmä v austrálskych podmienkach – päťmiestny pick-up s pohonom na štyri kolesá. Vozidlo je vybavené preplňovaným dieselovým motorom V8 so zdvihovým objemom 4,5 litra a 151 kW (205 koní) pri 3400 otáčkach za minútu a maximálnym krútiacim momentom 430 Nm pri 1200 otáčkach za minútu,  s päťstupňovou manuálnou prevodovkou.

Značky: