Klasické autonavigácie žijú, a to aj napriek tomu, že ich funkciu preberajú smartfóny alebo zabudované navigácie.

MIO ich má v ponuke hneď niekoľko, testovali sme jednu z vyššieho modelového radu. Spirit 7700 LM má 5“ dotykový LCD displej a predinštalované mapové podklady celej Európy s doživotnou aktualizáciou zdarma.

Navigácia má jednoduché menu, v ktorom sa dobre orientuje, čo je výhodou. V ponuke je vyhľadávanie podľa kľúčových slov, oblasti, súradníc, miest záujmu a pod. Samozrejmosťou je podrobné plánovanie trás, možnosť pridávať prejazdové body a rýchle obchádzky na trase. Počas navigácie vidíte na displeji všetky podstatné informácie a nechýba ani grafické navádzanie do jazdných pruhov. Po zadaní cieľa máte možnosť vybrať si zo štyroch rôznych možností trás – rýchla, hospodárna, najľahšia a najkratšia. Okrem toho si môžete prepnúť typ vozidla a využiť podrobné nastavenia pre nákladné automobily.

V ponuke je aj režim chodec. Doplnkom je výstraha pred únavou vodiča, upozornenie na statické radary a tiež zoznam nebezpečných úsekov (v závislosti od krajiny). Navigácia má magnetický držiak, do ktorého je možné zapojiť napájanie. Integrovaná batéria (950 mAh) má výdrž do jednej hodiny.

Cena zariadenia: 139 eur

Zapožičal: MIO

Značky: