Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rodina prístupových bodov s podporou štandardu WiFi 6, ktoré sú svojimi parametrami alternatívou k UniFi a sú určené predovšetkým pre malé a stredne veľké organizácie, sa rozrástla o multigigabitové prvky.

Spoločnosť Zyxel Networks, ktorá zaujíma vedúce postavenie na trhu bezpečných sieťových riešení využívajúcich prednosti cloudu, svoju úspešnú sériu prístupových bodov s podporou štandardu WiFi 6 (802.11ax), určenú predovšetkým pre menšie a stredne veľké firmy a organizácie, rozšírila o ďalšie dva modely.

Táto séria prístupových bodov sa rýchlo po svojom uvedení na trh stala bestsellerom, a to aj vďaka tomu, že za priaznivú cenu sprístupňuje nielen modernú technológiu bezdrôtovej siete, ale aj funkcie vzdialenej, centralizovanej správy celej siete i jednotlivých prístupových bodov prostredníctvom vyspelej cloudovej platformy Nebula. Tieto sieťové zariadenia ponúkajú všetky vlastnosti a funkcie nevyhnutné pre bezpečnú prevádzku podnikovej siete, ale ocenia ich aj pokročilejší používatelia pre svoje domáce kancelárie. Pre upgrade na modernejší bezdrôtový štandard stačí jednoducho vymeniť existujúce prístupové body za nové – bez zásahu do rozvodov sieťových káblov. Všetkými svojimi parametrami sú prvkami tohto radu alternatívou k UniFi.

Internet všade, kde je potreba

Na rozšírenie pokrytia signálu v interiéri do všetkých miest, kde je potrebné pripojenie k miestnej sieti a internetu, sú určené základné prístupové body Zyxel NWA50AX a Zyxel NWA90AX.

Dva interiérové modely prístupových bodov dopĺňa model Zyxel NWA55AXE, ktorý je vďaka ochrane proti vode a prachu na úrovni IP55 určený na inštaláciu v exteriéri. Okrem šírenia signálu bezdrôtovej siete štandardu WiFi 6 vo vonkajšom prostredí je vhodný aj na vytváranie spoľahlivého bezdrôtového prepojenia medzi budovami – s vysokou dátovou priepustnosťou a vďaka technológii Zyxel Smart Mesh tiež s veľmi vysokým dosahom signálu.

Multigigabitové prístupové body štandardu WiFi 6 určené pre malé podniky

Novo uvádzané prístupové body Zyxel NWA50AX PRO a NWA90AX PRO sú ideálnou voľbou pre malé podniky požadujúce cenovo dostupný WiFi 6 prístupový bod, ktorý umožňuje pripojenie multigigabitovou rýchlosťou a zvládne väčší počet pripojených zariadení a aplikácií.

Okrem výkonnejšej WiFi oba prístupové body ponúkajú aj multigigabitové eternetové pripojenie. Keďže môžu bežať na kábloch bežného typu Cat5e, 2,5G uplink port prekonáva úzke hrdlo 1,0G bez nutnosti opätovného pripájania káblov, vďaka čomu je možné ľahko vytvoriť cenovo dostupné vysokorýchlostné sieťové prostredie pre vašu firmu alebo domácnosť.

Nastavte si bezdrôtovú sieť za pár minút!

Prístupové body NWA50AX PRO a NWA90AX PRO sa dokonale hodia do menších hotelov, obchodov, reštaurácií alebo domácich kancelárií. Ich inštalácia a konfigurácia je taká jednoduchá, že nevyžaduje žiadne odborné skúsenosti. Vďaka jednoduchej konfigurácii zaberie nastavenie siete len niekoľko málo minút.

Rovnako ako ďalšie prvky tejto sére je možné oba prístupové body spravovať buď pomocou cloudovej platformy Nebula alebo pomocou jeho lokálneho rozhrania. Pre správcu siete to znamená možnosť kedykoľvek a odkiaľkoľvek kontrolovať stav celej bezdrôtovej siete v ich organizácii a konfigurovať jednotlivé prístupové body.

Maximálne zjednodušený bol tiež postup pridávania nových prístupových bodov do siete. Stačí len fotoaparátom smartfónu načítať QR kód na zariadení, ktoré následne behom pár okamžikov automaticky prevezme nastavenie bezdrôtovej siete od skôr inštalovaných prístupových bodov. Základná verzia cloudovej služby Nebula, plne dostačujúca k bežnej správe prístupových bodov a bezdrôtovej siete, je naviac k dispozícii celkom zadarmo.

Jednoduché nasadenie s technológiou Smart Mesh od spoločnosti Zyxel

Technológia Smart Mesh od spoločnosti Zyxel automaticky vytvára dynamické bezdrôtové spojenia medzi prístupovými bodmi a zmierňuje zložité a nepohodlné káblové rozvody pri nasadzovaní WiFi.

Technológia Smart Mesh šetrí starosti a náklady spojené s dodatočnou kabelážou tým, že umožňuje bezdrôtové prepojenie medzi prístupovými bodmi na dosiahnutie väčšieho dosahu a flexibilného nasadenia.

Bližšie informácie nájdete na stránkach https://www.zyxel.sk

Značky: