Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dvanásty ročník ČSOB Bratislava Marathon priniesol hneď niekoľko prvenstiev.

Po prvýkrát vyhral maratón na území hlavného mesta slovenský vytrvalec. A na štart sa postavil rekordný počet bežcov. Takmer 12.000 účastníkov víkendového podujatia však pomáhalo nielen sebe, ale aj deťom, pre ktoré je bežný pohyb problematický. ČSOB nadácia prispela za každého z bežcov v ktorejkoľvek disciplíne jedným eurom na Konto bariéry.

 „Tento projekt má aj iný rozmer, ako len športový – spája totiž ľudí. Tí, ktorí bežia, podporujú tých, ktorí behať nemôžu. ČSOB nadácia prispela za každého z účastníkov jedným eurom na Konto bariéry. Príspevok vo výške 12.000 eur poputuje na nákup špeciálnych zdravotných pomôcok pre 12 hendikepovaných detí, aby im aspoň sčasti uľahčili ich pohyb a blízkym starostlivosť o ne,“ uviedol predseda správnej rady ČSOB nadácie a generálny riaditeľ ČSOB Daniel Kollár.

Na snímke generálny riaditeľ ČSOB Daniel Kollár a riaditeľka Detského fondu Alena Kuišová.

 

V ČSOB sme presvedčení o tom, že každé dieťa by malo mať prístup k športovým aktivitám. Vďaka projektu „vyrovnaná šanca“ si tak cez víkend mohlo atmosféru so svojimi rovesníkmi vychutnať aj viac ako 50 detí z detských domov a krízových centier, ktorým ČSOB uhradila štartovné.

Jedným z ambasádorov 12. ročníka ČSOB Bratislava Marathon bol aj Jozef Metelka, niekoľkonásobný majster sveta a paralympijský víťaz v cyklistike z Ria „Moje motto je: Ak si cestu nenájdem, tak si ju spravím. A naozaj to funguje. Jednoducho, ak je problém, tak ho treba riešiť. Hľadajme cestu a nie kadejaké výhovorky, prečo sa to nedá,” motivoval všetkých Metelka.

Organizátorom sa splnili všetky tri želania

Bratislava včera zažila historický okamih. Prvý raz vyhral maratón na území hlavného mesta slovenský vytrvalec. Jeho víťazom sa pri neúčasti afrických bežcov stal slovenský reprezentant Jozef Urban časom 2:29:44 h.

„Splnili sa nám tri hlavné želania – viac ako 1000 maratóncov na štarte, viac fanúšikov popri trati a slovenské víťazstvo v maratóne mužov. Sme veľmi radi, že to konečne vyšlo, no tešíme sa aj z rekordného počtu bežcov i divákov okolo trate. Tentoraz nám pekné počasie, hoci na vytrvalostné disciplíny nie celkom ideálne, pomohlo,“ tešil sa riaditeľ ČSOB Bratislava Marathon Jozef Pukalovič.

Na 12. ročníka ČSOB Bratislava Marathon sa prihlásil rekordný počet 11 756 bežcov. Najviac účastníkov bolo v polmaratóne – takmer tritisíc 2677. V kráľovskej disciplíne maratóne sa postavilo na štart 1091 odvážnych vytrvalcov.

Na snímke víťaz mužského maratónu a majster SR Jozef Urban.

Značky: