Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podpora interného nahrávania 8K/30P na rozšírenie potenciálu v oblasti fotografií aj videí

Spoločnosť FUJIFILM Corporation (prezident a generálny riaditeľ, zástupca riaditeľa: Teiichi Goto) s potešením oznamuje uvedenie bezzrkadlového digitálneho fotoaparátu „FUJIFILM X-H2“ (X-H2).

X-H2 obsahuje nový 40,2 MP snímač „X-Trans™ CMOS 5 HR“*1 a vysokorýchlostný procesor „X-Processor 5“. Tento nový vlajkový model sa môže pochváliť najvyšším rozlíšením v histórii série X pri fotografiách aj videách a zároveň sa stáva prvým*2 APS-C fotoaparátom na svete, ktorý umožňuje 8K/30P Apple ProRes*3 interný záznam.

Zlepšenie kvality obrazu, ktoré prináša nový snímač, je doplnené o pokročilé funkcie vrátane minimálnej hodnoty ISO 125, maximálnej rýchlosti elektronickej uzávierky 1/180 000s a funkcie PIXEL SHIFT MULTI SHOT na zvýšenie rozlíšenia pri statických záberoch. X-H2 ponúka funkcie a rozhrania, ktoré pomáhajú pri fotografovaní, ako je napríklad automatické zaostrovanie s detekciou objektu založené na technológii Deep Learning, ktoré automaticky rozpoznáva a sleduje objekty, ako sú zvieratá a vtáky, 5-osú stabilizáciu obrazového snímača*4, EVF s 0,8-násobným zväčšením a rozlíšením 5,76 mil. bodov, ako aj slot na kartu CFexpressTM Type B*5.

Nedávno uvedený vysokorýchlostný model X-H2S vyniká pri snímaní pohybujúceho sa objektu, zatiaľ čo  X-H2 s vysokým rozlíšením poskytuje výnimočnú kvalitu obrazu, ktorá prekračuje bežný limit kvality pre tento formát.

*1 X-Trans je ochranná známka alebo registrovaná ochranná známka spoločnosti FUJIFILM Corporation.

*2 K 8. septembru 2022 podľa údajov spoločnosti Fujifilm

*3 *Apple ProRes je ochranná známka spoločnosti Apple Inc., registrovaná v USA a ďalších krajinách a regiónoch

*4 Pri spojení s FUJINON XF35mmF1.4 R

*5 CFexpress™ je ochranná známka alebo registrovaná ochranná známka asociácie CompactFlash

Značky: