Telefón spoznáme na MWC.

BlackBerry si prestalo vyrábať telefóny interne a túto úlohu zverilo do rúk spoločnosti TCL. Bez ohľadu na to, nadchádzajúce zariadenie BlackBerry Mercury je po dlhej dobe smartfónom, ktorý púta pozornosť. Od konkurencie sa odlišuje najmä zabudovanou hardvérovou klávesnicou a softvérom, ktorý má ponúknuť používateľský zážitok, na aký boli používatelia tejto značky v minulosti zvyknutí. Takmer všetky aplikácie od BlackBerry však môžete používať na ľubovoľnom Android telefóne, takže si môžete jednoducho spraviť vlastný názor.

Mercury chce osloviť aj inými parametrami, ako je značka a upravený softvér. Telefón podľa najnovších informácií ponúkne senzor Sony IMX378 s rozlíšením 12 Mpx a podporou natáčania videa v rozlíšení 4K. Tento senzor je základom fotoaparátu v smartfóne Google Pixel, ktorý je aktuálne považovaný za lídra z hľadiska mobilnej fotografie.

BlackBerry Mercury by teda teoreticky mohol mať rovnako kvalitný fotoaparát. Z hardvérového hľadiska tomu tak bude, otázkou ostáva, či sa dokáže BlackBerry vyrovnať Googlu aj softvérom fotoaparátu. Predný fotoaparát ponúkne 8 Mpx rozlíšenie a telefón by mal poháňať procesor Snapdragon 625.

Novinka od BlackBerry bude oficiálne predstavená na MWC. Za zavretými dverami bola prezentovaná aj na CESe.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

CES: BlackBerry konečne ukázala telefón s klávesnicou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit