Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Popredná európska prepravná platforma Bolt, ponúka cestujúcim možnosť hotovostnej platby. Platba hotovosťou bude možná už vo všetkých slovenských mestách, v ktorých spoločnosť pôsobí. Užívatelia tejto platformy si tak môžu zvoliť, či chcú platiť hotovosťou alebo bezkontaktnou platbou. Zároveň je možné využívať aj kategóriu Bolt Protect, s oddeleným priestorom vodiča a cestujúcich, kde je platba možná naďalej len prostredníctvom aplikácie.

Spustenie platieb v hotovosti bolo umožnené v dôsledku uvoľňovania opatrení. Bezkontaktná platba s kartou, ktorej údaje má každý užívateľ nahraté v aplikácii už nie je nutnosťou. Pred uskutočnením jazdy si každý cestujúci môže v aplikácii nastaviť formu platby, ktorá mu v ten moment najviac vyhovuje.

“Aj v ďalších krajinách, kde Bolt pôsobí, ponúka svojim zákazníkom možnosť výberu spôsobu platby, ako aj voľbu kategórie. Považujeme za správne dať ľuďom na výber, a sme radi, že si cestujúci na Slovensku môžu vybrať platobnú metódu, ktorá im je najbližšia,” vysvetľuje Roman Sysel, regionálny manažér Boltu pre strednú Európu.

Cestujúci si pri používaní aplikácie Bolt môžu vybrať z rôznych kategórií vozov tak, ako tomu bolo aj doteraz. Novinkou v tomto období je kategória Bolt Protect, kde si cestujúci zvolí vozidlo s deliacou stenou, oddeľujúcou priestor vodiča a cestujúceho. Kategória vznikla ako okamžitá reakcia na vtedy platné nariadenia. Napriek tomu, že po zvoľnení opatrení môžu taxislužby prepravovať osoby už aj bez deliacej ochrannej steny, spoločnosť Bolt sa rozhodla svojim užívateľom na Slovensku nechať možnosť výberu.

Bezpečnosť cestujúcich a partnerských vodičov je pre nás dlhodobo na prvom mieste. V období šírenia koronavírusu dáme radi vodičom ako aj cestujúcim možnosť zvýšenej ochrany. Kategória Bolt Protect je dobrým riešením, ako vyhovieť opatrnejším užívateľom aplikácie, no zároveň nikoho neobmedzovať,“ dopĺňa Roman Sysel.

Značky: