Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Používatelia aplikácie Uber v Bratislave sa minulý týždeň spojili pre dobrú vec a v priebehu niekoľkých hodín vyzbierali v kampani Daruj jedlo až tonu potravín pre ľudí v núdzi, čo je dvakrát viac ako minulý rok. Tento rok nechýbali ani hygienické potreby pre malé deti, či luxusný parfum.

Potravinová banka Slovenska a Uber pripravili v stredu 18.1.2017 druhý ročník zbierky trvanlivých potravín Daruj jedlo. Prostredníctvom aplikácie Uber si mohol každý darca objednať auto, ktoré prišlo potraviny bezplatne vyzdvihnúť. „Oproti minulému roku je to stopercentný nárast. Veľmi sa tešíme, že Bratislavčania majú dobré srdcia a dokážu podporiť a pomôcť ľuďom, ktorí sú v zložitej životnej situácii, a to aj po Vianociach, kedy to nie je také bežné. Chcel by som sa veľmi pekne poďakovať spoločnosti Uber za iniciatívu, prístup i servis a samozrejme partnerským vodičom, ktorí dary ochotne zvážali. Ľudia, ktorí balíky dostanú budú určite veľmi šťastní. Dokonca sa nám darcovia hlásia aj dodatočne po zbierke, takže celkové množstvo potravín bude ešte vyššie,“ hovorí Marko Urdzik z Potravinovej banky Slovenska.

Vyzbierané dary budú rozdelené do približne 60 veľkých balíkov pre klientov sociálnej výdajne Bratislava – Petržalka, ktorá spolupracuje s Potravinovou bankou Slovenska. Zloženie vyzbieraných potravín je veľmi pestré – najviac sa vyzbieralo ryže a cestovín, nechýbala však ani marmeláda, detské kaše, sunar, cukor, či čokoláda. Veľmi potešili aj rôzne hygienické potreby pre deti, mydlá, saponáty a najoriginálnejším darom bol luxusný parfum.

„Som naozaj šťastná, používatelia našej aplikácie Uber nás opäť nesklamali a podarilo sa nám dokonca prekonať minuloročné množstvo. V mene všetkých by som sa chcela poďakovať každému, kto sa rozhodol prispieť a pomôcť. Určite chceme v kampani pokračovať a už teraz sa tešíme na ďalší ročník,“ hovorí Barbora Polachová, marketingová manažérka Uber pre ČR a SR.

Vďaka zbierke potravín si ktokoľvek mohol prostredníctvom aplikácie Uber zdarma objednať špeciálne vozidlo, ktoré do pár minút potraviny naložilo a odviezlo do skladu Potravinovej banky Slovenska. Kampaň Daruj jedlo paralelne prebiehala aj v Prahe, kde sa vyzbieralo 1,2 tony potravín.

Značky: