Predstavenie nových a ako každý rok veľmi očakávaných iPhonov sa nezadržateľne blíži, no ešte stále sa úplne presne nevie, kedy to bude. Prinajmenšom vieme, že v Cupertine sa niečo deje a veci sa hýbu vpred.

Uplynulý týždeň bol opakovane plný špekulácií, ale aj pravdepodobne nechceného testu priamo z dielne Apple. Na YouTube kanále tejto spoločnosti sa na malú chvíľu objavil test živého vysielania (LiveStream), ktorý bol naplánovaný na 10. septembra 2020. Toto si všimlo niekoľko pozorných fanúšikov jablčných produktov, pričom okamžite začali nové dohady o dátume predstavenia nových produktov. Bol to nechcený omyl, ktorý prezradil reálny dátum predstavenia alebo iba plánovaný test, v rámci ktorého bol úmyselne ponechaný dátum z uplynulého roka? Presne 10. septembra sa totiž konalo predstavenie nových zariadení v roku 2019. Apple sa k tejto téme nijako nevyjadril, a preto je stále otáznikom, keby vlastne „Apple Special Event“ bude.

Apple

Apple

10. september 2020 pripadá na štvrtok, kedy Apple nezvykne usporiadať predstavenia, no tento rok je všetko úplne inak a obrátené hore nohami, čiže nič nie je nemožné. Rôzne správy hovoria aj o tom, že by mali byť najprv predstavené nové Apple Watch série 6 a nové  iPady, no neveríme tomu, že by Apple usporiadal dve samostatné live predstavenia. Novým (zlo)zvykom kalifornského giganta je niektoré produkty proste uviesť na trh, pričom pošlú pár vybraným médiám tlačovú správu, hotovo. Jasné, nové iPhony budú uvedené veľkolepo, ako vždy, no stále ostáva otáznikom, kedy sa tak stane.

V hre je stále sklz vo výrobe nových zariadení, no každému je snáď jasné, že nový iPhone 12 (+ všetky jeho varianty) existuje už dlhšie, pričom by dávalo zmysel, ak by bolo predstavenie klasicky v septembri a oneskoril by sa iba predaj koncovému spotrebiteľovi. Ťažko povedať, sami sme zvedaví, kedy z jablčného brlohu vyletí oficiálne oznámenie.

Myslíte, že testovací livestream prezradil reálny dátum predstavenia nových iPhonov alebo sa bude Apple Special Event konať koncom septembra, prípadne až v októbri?

Zdroj: macrumors.com

Prečítajte si aj:

Apple: Rádio Beats 1 sa mení na Apple Music 1 + pribudli dve nové rozhlasové stanice

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE