Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Absolútnym víťazom Global Hackathonu od Kiwi.com sa stala aplikácia spájajúca lokálne umenie a cestovanie

Celosvetový cestovateľský hackathon od Kiwi.com, ktorý sa konal 27. septembra pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu, tento rok zameraný na udržateľnosť a zlepšenie podmienok pre cestovanie, priniesol originálne nápady vyše 50 programátorských tímov z celého sveta. Víťazným projektom hackathonu sa stala aplikácia tímu Pinguin Bots spájajúca lokálnych umelcov a cestovanie.

Víťazná aplikácia tímu Pinguin Bots turistom ponúkne koncerty miestnych umelcov podľa vyhľadaných letov a súčasne podporí lokálnu komunitu.

„Obaja radi cestujeme a tiež sa neustále snažíme vymýšľať nové spôsoby, ako pomocou technológie vylepšiť aspekty našej každodennej rutiny alebo ich aspoň urobiť zábavnejšími. Keď sme sa o hackathone dozvedeli, boli sme nadšení. Lákala nás výzva stráviť 24 hodín prácou na kreatívnom využití technológie pre zlepšenie cestovania. Spätná väzba na náš projekt nás hneď po hackathone veľmi motivovala. Preto sme sa rozhodli v práci na projekte aj naďalej pokračovať, aby sme mohli aplikáciu časom publikovať v Internetovom obchode Chrome a ľudia ju tak mohli začať využívať,“ opisujú svoj projekt Elises Delgado Tamarit a Oriol Nadal Bufí z víťazného tímu Pinguin Bots.

„Nápad prepojiť hudbu a cestovanie ešte pred samotnou cestou sa nám veľmi páčil. Veríme, že môže cestovateľov inšpirovať nielen pre víkendový výlet, ale napríklad aj pre návštevu oveľa vzdialenejších kútov sveta. Tím dodal originálne riešenie ešte počas hackathonu, zameral sa na jednoduchosť i neobvyklé spojenia, ktoré s tou pravou technológiou doručí zákazníkom, čo je aj prípad Kiwi.com,“ popisuje víťazné charakteristiky, ktoré ho presvedčili, David Pavlík, CIO Kiwi.com.

Do finálneho kola hackathonu postúpilo 12 projektov, medzi nimi aj brnenský Siesta Radar, ktorý lyžiarom a vodákom navrhuje spojenie na základe satelitných dát o snehových alebo riečnych podmienkach kombinovaných s rezervačným systémom Kiwi.com, platforma askLiv z Barcelony, ktorá zhromažďuje informácie pre cestujúcich na základe ich zdravotného stavu, londýnska aplikácia LightPath vyhľadávajúca dobre osvetlené pešie trasy alebo taiwanská platforma Drinking Water pre vyhľadávanie pitnej vody v meste, ktorá má súčasne obmedziť používanie plastových obalov.

Global Travel Hackathon je ďalší z radu aktivít Kiwi.com, ktorými spoločnosť podporuje a integruje nádejných programátorov a ich nápady, ktoré môžu zmeniť svet cestovania.

 

 

Značky: