Funkcia bude časom dostupná aj pre Windows 10 Mobile.

Microsoft počas odbornej prezentácie v rámci vývojárskej konferencie Build 2016 oznámil, že výročná (tzv. Anniversary update) aktualizácia pre Windows 10 prinesie šikovnú novinku – zrkadlenie notifikácií z mobilného zariadenia na obrazovke počítača so systémom Windows 10.

O túto funkciu sa postará virtuálna asistentka Cortana, takže v prípade Androidu je potrebné, aby ste si nainštalovali dodatočnú aplikáciu. Notifikácie sa nebudú na počítači iba zrkadliť, ale budete môcť na ne aj reagovať. V praxi by to malo znamenať, že vám príde SMS správa, na počítači sa zobrazí upozornenie, na ktoré zareagujete odpísaním a Cortana sa postará o to, aby daný text odoslala z vášho telefónu vo forme SMS správy.

iOS zariadenia túto funkciu nebudú podporovať kvôli obmedzeniam operačného systému. Funkcia bude takisto súčasťou „budúcich verzií“ systému Windows 10 Mobile. Na Slovensku však funkciu asi nebudeme môcť používať, dôvodom je aktuálna absencia funkcie Cortana.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Microsoft Build 2016: Veľký update pre Windows 10 zadarmo a všetky dôležité novinky, o ktorých by ste mali vedieť (VIDEO)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit