Spoločnosť Canon oznámila nový blesk 470EX-AI s „revolučnou“ technológiou nazvanou Auto Intelligent (AI) Bounce. Môže sa tak zachytiť optimálny uhol odrazu pre osvetlenie objektu.

Je to revolučný systém navrhnutý pre fotografie na najvyššej úrovni a nadšencov Canon. Blesk Speedlite 470EX-AI Flash by mohol pomôcť zmierniť problémy súvisiace s fotografovaním za pomoci blesku. S bleskom je to častokrát náročné a zároveň môže poslúžiť ako vstupná brána pre fotografov, ktorí chcú rozšíriť svoje zručnosti a to najmä tých, ktorí nedávno fotili hlavne so smartfónom.

Tu funguje nová funkcia AI Bounce. Po nastavení blesku do režimu AI.B Full-Auto pomocou prepínača režimu jednoducho stlačte snímač a stlačte tlačidlo AI.B.

Model 470EX-AI potom vypálí dve samostatné predblesky. Jeden na meranie vzdialenosti vášho objektu a jeden na určenie vzdialenosti od stropu. Blesk potom vypočíta optimálny uhol odrazu pre vašu aktuálnu fotografiu.

Ak ste pokročilejší a často ste prechádzali medzi fotografovaním v orientácii na výšku a na šírku, môžete dvojitým klepnutím na tlačidlo spúšte po optimálnom uhle vypočítať, aby sa blesk vždy sám preorientoval smerom k rovnakému smeru ako pri zmene orientácie fotoaparátu.

Môžete tiež manuálne nastaviť požadovaný uhol odrazu stlačením tlačidla „Angle Set“ na bočnej strane blesku po prepnutí na režim Semi-Auto. To umožňuje používať funkciu spätného odčítania s dvojitým klepnutím s vlastnými uhlami odrazu.

Ostatné špecifikácie a vlastnosti modelu 470EX-AI zahŕňajú vodiace číslo 47 (154 stôp pri ISO 100 a 105 mm), infračervený asistenčný režim AF, optický prijímač, krytie blesku od 24 mm do 105 mm (14 mm s panelom), napajánie batérie 4 x AA , naklonenie smerom nahor 120 ° a +/- 180 °, kovová uzamykacia pätka a kompatibilita s E-TTL / E-TTL II.

zdroj: petapixel, Canon

Prečítajte si aj:

Canon Speedlite 470EX-AI: prvý blesk na svete s funkciou AI Bounce, ktorá vypočíta najlepšie natočenie hlavy blesku

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.