Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Honor dnes predstavil na veľtrhu CES 2017 v Las Vegas ďalšiu novinku.

Minuloročný „telefón veľtrhu“ – smartfón Honor 5X – má svojho nástupcu.

Novinka s označením Honor 6X sa vyznačuje ergonomicky tvarovaným kovovým telom a 5,5“ FullHD displejom s rozlíšením 1920 x 1080 px. Okrem 2,5D zakriveného displeja dodávajú telefónu elegantný vzhľad aj zaoblené rohy.

Smartfón poháňa osemjadrový chipset Kirin 655. O výkon sa stará 3 GB operačná pamäť a o hladkú funkčnosť zasa Smart File System, ktorý predchádza fragmentácii zložiek v smartfóne, čím predlžuje životnosť a výkon zariadenia.

Vstavanú 32 GB pamäť telefónu možno rozšíriť pomocou microSD karty, výnimočnú výdrž telefónu zabezpečuje batéria s kapacitou 3 340 mAh. Zariadenie tiež podporuje systém dual SIM. Výnimkou nie je ani rýchla čítačka odtlačkov prstov, ktorá telefón odomkne už za 0,3 sekundy. Smartfón beží na Androide 6.0, ktorý dopĺňa obľúbené užívateľské rozhranie EMUI vo verzii 4.1. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach.

Čerešničkou na torte je hlavný duálny fotoaparát s kombinovaným rozlíšením 12 MPx a 2 MPx. Vďaka druhej šošovke je možné meniť hĺbku ostrosti u zhotovených snímkov. Predná selfie kamera má 8 MPx.

Honor 6X bude k dispozícii v zlatom, striebornom a šedom farebnom prevedení. V najbližšej dobe môžeme jeho uvedenie na trh očakávať už aj na Slovensku.

 

Značky: