Obrovské monitory obsahujú moderné herné technológie.

NVIDIA sa s partnermi rozhodla vyriešiť jeden z nedostatkov PC hrania – absenciu veľkých displejov. Počítač je síce možné pripojiť k televízoru a hrať tak na veľkej obrazovke, avšak televízory nie sú pre tento účel prispôsobené. Nové monitory s označením BFGD majú byť riešením, ktoré kombinuje veľkú obrazovku a špeciálne herné technológie.

BFGD je skratka pre Big Format Gaming Display, avšak hráči, ktorí vyrastali pri hraní prvých hier zo série DOOM si túto skratku určite rýchlo pozmenia. BFGD je zároveň platforma, ktorá označuje prémiový 65-palcový herný monitor s rozlíšením 4K, 120 Hz obnovovacou frekvenciou, podporou zobrazenia HDR obsahu a technológiou NVIDIA G-SYNC.

V porovnaní s televízormi je prínosom práve vysoká obnovovacia frekvencia a podpora technológie G-SYNC pre synchronizáciu displeja s grafickou kartou. Vďaka tomu je možné odstrániť prípadné vizuálne nedostatky a trhanie obrazu. BFGD monitory však potešia aj maximálnym jasom na úrovni 1000 nitov a pokrytím farebného gamutu DCI-P3. Skvelou pridanou hodnotou je zakomponovanie zariadenia NVIDIA SHIELD TV so 16 GB úložiskom priamo do monitora. Vďaka tomu môžete sledovať multimediálne služby v rozlíšení až 4K s HDR a máte k dispozícii aj herný gamepad a diaľkový ovládač.

Svoje BFGD displeje uvedú na trh výrobcovia Acer, ASUS či HP. Na trh by sa mali dostať počas najbližších mesiacov. Cena a dostupnosť bude upresnená dodatočne.

Zdroj: NVIDIA

Prečítajte si aj:

Recenzia Acer Predator XB252Q: Herný monitor pre náročných hráčov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit