Tablet do kuchyne aj s receptami? Takto si ho predstavuje Alcatel.

Ide o model Xees, ktorý sme mohli vidieť už na výstave IFA 2015 v Berlíne, no zatiaľ išlo o prototyp. Hoci treba dodať, že už vtedy dobre vyzerajúci prototyp.

Ide o 17,3“ tablet, ktorý si nájde svojich záujemcov. Otázkou je, aký veľký záujem bude zo strany trhu o takto rozmerný Android tablet.

alcatel_xess_1

Nejde len o zväčšenie bežného ale o nový koncept. Teda aspoň v podobe softvérovej výbavy a nového launchera. Hlavná obrazovka je rozdelené na tri segmenty, pričom jedna je vyhradená na zobrazovanie receptov. Teda cielenie do kuchyne je v tomto prípade jasné. No umiestniť takéhoto „drobčeka“ na bežnú linku väčšiny populácie nebude jednoduché.

Môžete sledovať aj video alebo si prepojiť obraz na IP kameru a sledovať, čo sa napríklad deje v detskej izbe. Na pohľad vyzerá ako multimediálny hub, no stále sme pri potenciálnom probléme zvanom veľkosť a potreba takéhoto zariadenia v kuchyni, prípadne kdekoľvek inde.

Tablet by mal bežať na Android 5.1.1, mal by mať 3W stereo reproduktory, stylus na ovládanie veľkého displeja a Full HD rozlíšenie. Počíta sa s CPU od MediaTeku (pravdepodobne model MT8783T) s 2 GB RAM. Podobne veľký tablet nedávno uviedol na náš trh aj Samsung.

Cenu odhadujeme na 499 EUR. Alcatel na CESe ukázal aj nové smartfóny a tablety.

Zdroj: Android Central

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.