Lenovo oznámilo dostupnosť noviniek a cenu pre slovenský trh.

Spoločnosť Lenovo  predstavila nový Lenovo VIBE S1 Lite. Je má 8MP predný fotoaparát s 5-dielnym objektívom pre nulové skreslenie záberu, obrazovým snímačom Sony a zabudovaným selfie bleskom pre zvýšenie objemu zachyteného svetla. 13MP PDAF zadný fotoaparát má duálny LED CCT zadný blesk, ktorý sa postará o jasnejšie farby záberov vždy, keď slnko zapadne. Lenovo VIBE S1 Lite je vybavený 5.0” širokouhlým Full HD displejom a 2700mAh batériou. Výrobca použil osemjadrový 1,3 GHz procesor MTK 6753 (64-bit) a pamäť s kapacitou 16 GB, s možnosťou rozšírenia až do 32GB cez microSD kartu. Podpora LTE je samozrejmosťou. Smartfón bude dostupný v matnej bielej a matnej modrej farbe za cenu od 229 EUR. Na trh sa dostane koncom marca 2016.

VIBE S1 Lite_Side

Lenovo navrhlo notebook YOGA 900S tak, aby bol tenší a výrazne ľahší ako predchádzajúce modely. Má hrúbku len 12.8 mm a hmotnosť 999 g. Prináša výdrž až do 10,5 hodiny prehrávania videa a vďaka 360-stupňovému pántu, inšpirovanému remienkom hodiniek, so štyrmi režimami používania je jednoduché pracovať aj počas dlhého letu v režime notebook alebo zbežne prezrieť nové príspevky na sociálnych médiách v režime tablet. Zariadenie má QHD obrazovku (2560×1440) a procesor Intel Core až do m7. Tento 12-palcový notebook s cenou od 1299 EUR bude dostupný od marca 2016.

lenovoyoga900s_nowat

Herný notebook IdeaPad Y900 so 17-palcovým displejom vyniká tým, že pretaktovanie, okamžité zvýšenie výkonu, aktivujete stisnutím jedného kľúčového turbo tlačidla. Vo výbave má štvorjadrový procesor Intel Core i7 K-series šiestej generácie, grafiku NVIDIA® GTX 980M a mechanickú podsvietenú viacfarebnú klávesnicou. IdeaPad Y900 bude s cenou od 2199 EUR dostupný od apríla 2016.

ideapad_Y900_nowat

Lenovo v spolupráci so spoločnosťou Razer pripravilo Razer edície počítača IdeaCentre Y900 RE a zakriveného herného monitora Lenovo Y27g RE. Zariadenie IdeaCentre Y900 RE ponúka štvorjadrový procesor Intel Core i7 K-series šiestej generácie a duálnu diskrétnu grafiku NVIDIA GTX 970. Vo výbave nechýba klávesnica a myš Razer Chroma ako aj viacfarebné osvetľovacie efekty. Okrem jednoduchého upgradovania a údržby má IdeaCentre Y900 RE páku, ktorou sa otvára štýlový polopriesvitný bočný panel – ten odhalí jeho usporiadané vedenie vnútorných káblov pre budúce upgradovanie. Počítač IdeaCentre Y900 RE bude dostupný od júna 2016 s cenou od 2299 EUR.

ideacentre Y900 RE (open)_nowat

27-palcový FHD VA panel Lenovo Y27g je jedným z prvých zakrivených herných monitorov, ktoré sú v súčasnosti dostupné a má 144Hz rýchle obnovovacie frekvencie a čas odozvy 8 ms. Je tiež dostupný v špeciálnej edícii Razer s typickými Chroma osvetľovacími efektmi. Lenovo Y27g bude dostupný od júna 2016 za cenu od 549 EUR. Razer edícia bude o 50 EUR drahšia.

Lenovo Y27g RE Curved Gaming Monitor (front-angled with wallpaper)_nowat

IdeaCentre 610S je prvý kompaktný domáci počítač na svete s možnosťou odnímateľného bezdrôtového projektora. Používatelia si tak môžu vytvoriť 100-palcové domáce kino. Stolný počítač ponúka procesor až 6. generácie Intel Core i7, ktorý umožňuje bezproblémové sledovanie zábavného obsahu, hernú grafika pre desktop stolové počítače až do NVIDIA GTX 750Ti 2GB GDDR5, až do 16GB DDR4 pamäte a úložisko s kapacitou až 2TB. Vďaka svojej jedinečnej trojuholníkovej konštrukcii a kovovej úprave tela počítača sa hodí do takmer každého interiéru. Zariadenie sa bude predávať za cenu od 849 EUR s možnosťou odnímateľného projektora. Na trh sa dostane v júni 2016.ideacentre 610S with Optional Wireless Projector detached_nowatLenovo predstavilo aj 13-palcový notebook IdeaPad 710S s cenou od 799 EUR a dostupnosťou od júla 2016 a 15- a 17-palcové notebooky IdeaPad 700, oba s cenou 799 EUR a dostupnosťou od júna 2016. Majú procesory Intel Core 6. generácie a ďalšie aktualizované komponenty.

Lenovo ideapad 710S_Silver and Gold models_nowat

Modulárny dizajn tabletu ThinkPad X1  ponúka niečo, čo nemôže ponúknuť žiadny iný tablet – pridávanie funkcionality prostredníctvom jednoduchých pripínacích voliteľných modulov:

  • Ak potrebujte viac batérie, modul produktivita zvýši využiteľnosť celkove až do 15 hodín. Modul bude dostupný od februára s cenou od 159 EUR.
  • Ak chcete prezentovať, modul Prezentátor zahŕňa pico projektor a HDMI port. Modul bude dostupný od mája s cenou od 289 EUR.
  • A ak tvoríte v 3D, 3D obrazový modul ponúka kameru Intel RealSense. Modul bude dostupný od mája s cenou od 159 EUR.

ThinkPad klávesnica v plnej veľkosti s Trackpointom má tri prispôsobiteľné písacie uhly a pripomína klasický prstoklad klávesnice ThinkPad. Klávesnica a tablet spolu vážia len 1,09 kg, vďaka čomu je z nich ultraľahký notebook. Zároveň ide o prvý Windows tablet s podporou LTE Advanced. ThinkPad X1 Tablet taktiež disponuje odnímateľným zadným panelom pre možnosť údržby a realizáciu upgradov. Tablet bude dostupný v marci s cenou od 1790 EUR.

ThinkPad X1 Yoga je výnimočne tenký a ľahký, váži len 1,27kg. Je to tiež prvý konvertibilný notebook na svete, ktorý má voliteľný Samsung OLED displej, ktorý reprodukuje nádherne sýte farby a hlbšie čierne odtiene. Okrem patentovanej klávesnice Lift and Lock, ktorá v režime tablet vtiahne klávesy, má X1 Yoga tiež aktívne pero, čo je skvelé pre zvýrazňovanie a písanie priamo na webové stránky,  s použitím prehliadača Microsoft Edge. Pero sa tiež ukladá a nabíja vo vnútri systému, takže sa nestratí. Na trhu bude dostupný od februára s cenou od 1399 EUR. OLED modely budú dostupné od apríla. Ceny budú uvedené neskôr, bližšie k dátumu uvedenia.

ThinkPad X1 Carbon vyniká ako najľahší 14-palcový biznis ultrabook na svete. X1 Carbon je tenší, ľahší a výkonnejší ako jeho predchodcovia. So zameraním sa na zákaznícky orientované dizajnové vylepšenia reagovalo Lenovo na spätnú väzbu zákazníkov. Medzi novinky patria viaceré možnosti displeja, väčšia kapacita pamäte a úložiska, vylepšená konektivity a X1 Carbon je s hmotnosťou 1,18kg tiež ľahší. Na trhu bude dostupný koncom februára s cenou od 1199 EUR.

K produktovému radu ThinkPad X1 bude dostupné aj príslušenstvo. Bezdrôtová dotyková myš ThinkPad X1 Wireless Touch Mouse bude dostupná od konca januára s cenou od 69 EUR. Slúchadlá do ucha ThinkPad X1 budú dostupné od januára v cene 69 EUR. Obal ThinkPad X1 Sleeve bude dostupný od februára v cene 50 EUR. Micro adaptér ThinkPad 65W Micro Power Adapter bude dostupný neskôr v roku 2016 s cenou od 80 EUR.

X1_prislusenstvo_nowat

Oficiálne príslušenstvo – myš a slúchadlá

ThinkCentre X1 AIO ponúka skvelý dizajn v tenkom 11mm ráme, vďaka čomu je jedným z najtenších stolových počítačov na svete. Antireflexný displej ponúka jasný obraz z akéhokoľvek uhla na 23,8-palcovej obrazovke a aj napriek neuveriteľne tenkému šasi má ThinkCentre X1 pevnú a odolnú konštrukciu. Je navrhnutý tak, aby zvládol hromadenie prachu, čo je bežná príčina zlyhania hardvéru pri desktopoch a tento all-in-one počítač bol 8 hodín testovaný v prachovej komore, čo zodpovedá desiatim rokom v kancelárskom prostredí. ThinkCentre X1 AIO bude dostupný v marci s cenou od 1299 EUR.

Ultra tenký, 7,5mm ThinkVision X1 je prvý monitor na svete, ktorý získal certifikáciu TUV Eye-Comfort. Okrem 27-palcového UltraHD antireflexného displeja od okraja po okraj, ThinkVision X1 disponuje bohatými možnosťami pripojenia, ako napr. vstup USB typu C, čo z neho robí perfektný doplnok tabletu ThinkPad X1. ThinkVision X1 bude dostupný od marca s cenou od 799 EUR.

thinkvision_x1_nowat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit