Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Investičná online platforma Fondee dosiahla dôležitý míľnik v podobe 10 tisíc aktívnych klientov.

Na oslavu ponúka spoločnosť všetkým novým klientom, ktorí sa zaregistrujú v týždni od 19. – 25. septembra, rovno tri mesiace služby bez akýchkoľvek poplatkov. Kto sa navyše zaregistruje do nedele 25. septembra, bude zaradený do žrebovania o investičný bonus 400 eur. Samozrejmosťou sú žiadne vstupné ani výstupné poplatky, ktoré platia pre všetkých klientov stále. Platforma tak ide v ústrety investičným začiatočníkom a ponúka jednoduchý spôsob, ako začať investovať aj v čase súčasnej finančnej krízy.

Česká investičná platforma Fondee, ktorú v roku 2017 založili Eva a Ján Hlavsovci, sa dostáva cez guľatú métu 10 tisíc klientov. Jednoduché investovanie do portfólií pasívne riadených burzovo obchodovateľných fondov počas rokov priblížili veľkému množstvu užívateľov a teraz ponúkajú vstup do sveta investícií bez poplatkov až na štvrť roka. Stačí sa v uvedenom termíne zaregistrovať na portáli a začať investovať.

„Keď sme platformu zakladali, naším cieľom bolo umožniť investovať a zhodnocovať svoje úspory úplne každému. Míľnik v podobe 10-tisíc spokojných klientov ukazuje, že sa nám to postupne darí. Toto dôležité číslo tak chceme osláviť tým, že investovanie pre nových klientov a zákazníkov ešte viac sprístupníme a umožníme im začať šetriť a navyšovať svoj kapitál bez akýchkoľvek poplatkov,“ komentuje situáciu Jan Hlavsa, zakladateľ spoločnosti Fondee.

Investície v čase krízy ako najlepšia cesta ďalej

Súčasná nestabilná finančná situácia vo svete, narastajúca inflácia a strmo stúpajúce ceny znehodnocujú klasické bankové sporenie mnohým obyvateľom. Klienti Fondee ale vedia, že práve aktívne investovanie a diverzifikované investičné portfólio je v čase krízy najlepším východiskom. To vie nielen ochrániť finančné prostriedky proti inflácii a ďalším nátlakom z vonku, ale pri rozumnom zaobchádzaní ich dokáže aj postupne a dlhodobo navýšiť.

„Aj napriek tomu, že je v Českej republike a na Slovensku stále téma investovania braná tak trochu ako tabu, čím ďalej väčší pomer ľudí na rozbehnutý vlak postupne nasadá. Podľa interných dát sa najvyšší počet používateľov nachádza predovšetkým vo väčších mestách, predovšetkým z mladšej vekovej kategórie. Investuje sa však plošne naprieč ďalšími regiónmi aj vekovými kategóriami,” dodáva Eva Hlavsová, spoluzakladateľka Fondee.

Cieľom Fondee je moderný investičný trend priblížiť čo najširšiemu okruhu používateľov a v čo najprístupnejšej forme. Umožňujú to jednoduché nástroje, modelové portfóliá pre začiatočníkov i menej skúsených investorov.