Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jednoduchý nákup cestovných lístkov a platobné transakcie v aplikácii FlixBus prostredníctvom služby Apple Pay od 26. júna 2019. Apple Pay je integrovaná do aplikácie FlixBus pre iOS už aj pre slovenských zákazníkov. Viac bezpečnostných prvkov a overovania totožnosti vďaka funkcii rozpoznávania tváre.

FlixBus naďalej rozvíja poskytované služby a svojim zákazníkom prináša ďalšie inovácie v oblasti moderných technológií. Globálny poskytovateľ mobility ponúka od tohto týždňa možnosť zaplatiť za cestovný lístok prostredníctvom služby Apple Pay už aj na Slovensku. Novinka umožní zákazníkom s operačným systémom iOS rýchlejší a bezpečnejší bezhotovostný nákup cestovných lístkov.

Ponúkať zákazníkom moderné digitálne riešenie je cieľom FlixBusu už od jeho založenia v roku 2013. Spoločnosť FlixMobility zamestnáva vlastný tím viac než 200 vývojárov, ktorých hlavnou úlohou je neustále zlepšovať služby FlixBusu v digitálnej oblasti a integrovať moderné technológie, ako je napríklad Apple Pay, do aplikácie FlixBus pre systém iOS.

Apple Pay predstavuje bezpečnú metódu mobilných platieb. Keď používatelia zadajú do služby Apple Pay údaje o svojej kreditnej alebo debetnej karte, vlastné čísla platobných kariet sa neuchovávajú v mobilnom zariadení ani na serveroch spoločnosti Apple. Namiesto toho je používateľovi pridelené jedinečné šifrované číslo účtu. Každú transakciu je okrem toho potrebné schváliť jednorazovým bezpečnostným kódom. Používateľom aplikácie FlixBus pre systém iOS sa v priebehu nákupu v košíku zobrazí tlačidlo „Zaplatiť pomocou Apple Pay“, ktoré im umožní zaplatiť cestovný lístok niekoľkými kliknutiami.

Nové digitálne riešenia pre lepší zákaznícky servis vo FlixBuse

„Sme radi, že našim zákazníkom môžeme ponúknuť ešte lepší zážitok z cestovania vďaka začleneniu ďalšej inovatívnej digitálnej funkcie do našej aplikácie,“ uvádza Daniel Krauss, spoluzakladateľ a CIO spoločnosti FlixMobility. „Vďaka službe Apple Pay si môžu rezervovať a zaplatiť cestovný lístok na FlixBus niekoľkými kliknutiami. Platobné údaje sa potom uložia v aplikácii Apple Wallet u každého používateľa.“

Zabezpečenie každej rýchlej transakcie

Nastavenie platby cez Apple Pay je jednoduché a používatelia tejto služby môžu naďalej využívať všetky odmeny a benefity spojené s platbami kreditnou alebo debetnou kartou. V kamenných obchodoch sa dá služba Apple Pay použiť na platby zo zariadení iPhone SE, iPhone 6 a novšej verzie a aj cez Apple Watch.

Online nakupovanie cez mobilné aplikácie alebo na internetových stránkach, ktoré službu Apple Pay prijímajú, je jednoduché vďaka identifikačnému snímaču odtlačkov prstov Touch ID alebo rozpoznávaniu tváre pomocou Face ID. Nemusia sa manuálne vypĺňať zdĺhavé objednávkové formuláre, ani opakovane zadávať informácie o doručovacej adrese. Pri platení za tovar a služby prostredníctvom aplikácie alebo webového prehliadača Safari funkcia Apple Pay spolupracuje so zariadeniami iPhone 6 a novšími, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generácia a novšie), iPad Air 2 a iPad mini 3 a novšie.