365.bank ponúka možnosť sporiť peniaze nenápadne. Tak ako syseľ.

Odkladanie peňazí a sporenie môže mať viacero podôb. Niekto si peniaze odkladá pod matrac, iný zasa do skrine. Tí múdrejší si však peniaze odkladajú do banky, kde sa im môžu zúročiť. Pri štandardnom sporení si peniaze vkladáte podľa vlastnej potreby či uváženia, avšak Syslenie je iné. To vám peniaze sporí automaticky na základe sysliacich pravidiel a automaticky vám presunie pár eur bokom.

Existujú pritom dva typy Syslenia, ktoré ponúka 365.bank. Jedno z nich je klasické, ktoré funguje na princípe zaokrúhľovania platieb či bezcentového účtu a následnom presune sumy na sporiaci účet. Druhý typ Syslenia je Investičné Syslenie, pričom aj v tomto prípade sa platby zaokrúhľujú, avšak rozdiel zaplatenej čiastky a čiastky stiahnutej z účtu bude zainvestovaný do fondu. A ako to funguje?

Syslite s úrokom až 3,65 %

Syslenie s 365.bank je skutočne jednoduché. Na odkladanie peňazí a sporenie totiž nemusíte myslieť, peniaze sa vám budú odkladať samé. Čím častejšie pritom budete platiť vašou platobnou kartou, mobilom alebo iným zariadením, tým viac peňazí odložíte a usporíte. Názov Syslenie totiž nebol zvolený len tak náhodou, keďže odkladanie peňazí funguje na základe syslích pravidiel, pekne korunka ku korunke, cent k centu. S nastaveným Syslením prostredníctvom aplikácie mobilného bankovníctva môžete v priebehu niekoľkých sekúnd, pri každej platbe rozdiel sumy platby a zaokrúhlenej sumy odložiť do sporenia.

Syslenie v 365.bankZdroj: TOUCHIT
Syslenie v 365.bank

Príkladom je napríklad situácia, keď si idete zaplatiť obed v reštaurácii, ktorý stojí 7,60 eura. V rámci zaokrúhľovania platieb, ktoré si v Syslení nastavíte, vám však z účtu odíde 8 eur, teda vaša platba bude zaokrúhlená na 1 euro nahor. 40 centov ako rozdiel platby sa vám odloží na sporenie, kde vám bude zúročené s úrokom 0,365 % ročne s účtom zadarmo, v prípade Účtu Plus s úrokom až 3,65 % ročne. Na sporenie teda nemusíte myslieť, sporenie bude prebiehať automaticky.

Okrem princípu zaokrúhľovania platieb je tu možné využiť aj bezcentový účet. Znamená to, že v prípade, že zaplatíte alebo obdržíte platbu obsahujúcu centy, sa vám vždy tieto centy presunú do sporenia. V praxi by to vyzeralo tak, že ak by ste mali na účte 10 eur a prišla by vám platba vo výške 2,45 eura, tak 45 centov by sa presunulo do sporenia so Syslením. Vy teda budete mať na účte pekne okrúhlu hodnotu 12,00 eur a zároveň si len pár centov presuniete do sporenia.

Štandardné Syslenie je skvelé pre ľudí, ktorí si chcú sporiť, no nedarí sa im peniaze odkladať. S automatickým odkladaním peňazí to však ide oveľa ľahšie. Výšku zaokrúhľovania si pritom môžete nastaviť. Niekomu tak môže vyhovovať Syslenie so zaokrúhlením platby na 1 euro nahor, iný zasa chce odkladať viac a zaokrúhľovanie si nastaví až na 5 eur nahor.

Syslenie v 365.bankZdroj: TOUCHIT
Syslenie v 365.bank

Chcete začať investovať? Investujte ako syseľ!

So Syslením môžete vstúpiť aj do sveta investícií rovnako ako pri bežnom Syslení so zúročením úspor. Investičné Syslenie totiž funguje na rovnakom princípe, teda so zaokrúhľovaním platieb alebo bezcentovým účtom. Založíte si ho jednoducho v aplikácii na pár klikov a je bez poplatku. Jedinou podmienkou, aby ste mohli Investičné Syslenie využívať, je mať 18 rokov a účet v 365.bank. Investovať pritom môžete už od 10 centov, čo je takmer zanedbateľná čiastka pri bežnom platení.

Čiastky, ktoré si odložíte z vašich zaokrúhlených platieb, prípadne z bezcentového účtu, sa budú odkladať na vašom podúčte v 365.bank. Až dosiahnu výšku aspoň 10 centov, automaticky budú zainvestované do fondu pričom vždy sa to bude diať raz týždenne. Vaše investície pri pravidelnom využívaní účtu teda môžu byť neustále v obehu.

Syslenie v 365.bankZdroj: TOUCHIT
Syslenie v 365.bank

365.bank spravila s Investičným Syslením investovanie ešte jednoduchšie a ideálne je aj pre úplných začiatočníkov. S výberom fondu si totiž nemusíte lámať hlavu, 365.bank vaše peniaze investuje do EKO fondu. Výhodou tak je to, že vďaka vašim investíciám myslíte nielen na svoju budúcnosť, ale aj na zelenú budúcnosť našej planéty.

Nezabúdajte však, že investovanie nie je bez rizika. Preto by ste si mali dopredu zvážiť, či to s Investičným Syslením skúsite alebo dáte prednosť štandardnému Sysleniu s úrokom až 3,65 % ročne.

Neodkladajte si teda peniaze doma, kde vám len budú ležať. Začnite si odkladať ako syseľ a Syslite s 365.bank.

Zdroj: vlastné, 365.bank

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.