Na FIIT STU práve prebieha každoročná súťaž TP Cup.

Študenti tu prezentujú svoje projekty, učia sa vystupovať a zdravo súťažiť s ostatnými. Je to predovšetkým o softvéri, projektory sa týkajú hier, vyhodnotenia návštevnosti webových stránok a pod.

My sme boli dnes na podrobnejšom predstavení finalistov TP Cup, ktoré sa odohráva pred komisiou a tá vyberie tých najlepších.

TPCup16Komisia-1

Na prezentáciu majú tímy 15 minút a potom nasledujú otázky a odpovede. Treba konštatovať, že otázky komisie celkom potrápili študentov ale bol to aj impulz do ďalšej práce.

Zajtra príde to hlavné finále, na ktoré sa môže prísť ktokoľvek pozrieť. Najzaujímavejšou častou je krátka, asi 40 sekundová prezentácia všetkých tímov s maximálne 4 slajdami. Je to veľmi dynamická súťaž a naozaj sa ukáže, kto je najlepší. A nesúťaží sa len tak pre nič, za nič. V hre je 104 Eur, čo je celkom zaujímavá suma a ďalšie ceny.

TPCup16Odmena-1

My si samozrejme pôjdeme zajtra vypočuť, kto tohtoročný TP Cup vyhral a prinesieme vám o tom informáciu.

Veľké finále začína zajtra, 3. júna 206 o 9 hodine vo Veľkej aute na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave na Ilkovičovej ulici.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.