Oprava sa dá nainštalovať na viaceré verzie operačného systému.

A je to vlastne jediná možnosť, ako sa vyhnúť neopraviteľnej chybe priamo v procesoroch. Server BetaNews upozorňuje na to, že firma Intel dokončila softvérové overovanie opráv bezpečnostných chýb. Keďže procesory sa opraviť nedajú, je potrebné iné riešenie.

Microsoft v spolupráci s Intelom poskytol opravné balíky a tzv. aktualizáciu mikrokódov. Vzhľadom na servisnú politiku sú opravy určené pre Windows 10. Windows 7 zatiaľ nie je na zozname, no možno firma pripraví balíky aj pre tento systém a firemných zákazníkov s platenou podporou.

V prípade softvérových aktualizácií sa hovorilo o akomsi spomalení výkonu. Avšak dnes sú procesory tak rýchle, že sa o reálnom spomalení systému nedá hovoriť. Otázkou je tiež, či by bolo postrehnuteľné hoci aj pri použití benchmarkových programov.

Opravné balíky majú označenie KB4497165 pre Windows 10 1903 / 1909 a KB4558130 pre zatiaľ najnovšiu verziu Windows 10 2004. Zoznam procesorov, ktorých sa aktualizačné balíky týkajú, nájdete na tejto stránke. Nemali by ste ich inštalovať na počítače s inými CPU a najmä nie, ak nie sú postihnuté chybami nazvanými ako Spectre a Meltdown.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Grafika od Intelu dostáva nové ovládače

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.