Toto asi nikto nečakal.

Spoločnosť Nothing sa už aj v našich končinách dokázala udomácniť. Hoci ide o mladú značku, ktorú založil spoluzakladateľ spoločnosti OnePlus, Carl Pei, tak dokázala už zaujať nielen audio produktmi, ale aj smartfónmi Nothing Phone (2a) alebo Nothing Phone (2). Druhý menovaný bol predstavený v lete 2023, čo by mohlo spolu s nedávnymi únikmi vyvolať pocit, že Nothing Phone (3) doslova klope na dvere. Realita je však celkom iná.

Nothing pod značkou CMF čoskoro uvedie prvé gadgetyZdroj: Smartprix
Nothing pod značkou CMF uviedol prvé gadgety

Carl Pei už v spoločnosti OnePlus dokázal presadiť svoje vysoké ambície a ukázal neuveriteľnú chuť sa posúvať. To v roku 2021 opäť dokázal nielen predstavením značky Nothing, ale aj celkom novej podznačky CMF by Nothing, ktorá sa zameriava na cenovo dostupné produkty. Pod značkou CMF pritom už boli predstavené viaceré produkty vrátane inteligentných hodiniek CMF Watch Pro, o ktorých si môžete prečítať v našej recenzii TU.

Značka CMF by Nothing iba pred pár hodinami začala rozposielať e-maily, v ktorých informuje o novom smartfóne, ktorý bude pod touto značkou onedlho uvedený. Ide o mimoriadne prekvapujúcu správu, nakoľko sa spočiatku zdalo, že značka sa bude zameriavať iba na lacnejšie gadgety a nositeľnú elektroniku, pričom nová správa priamo “zo zdroja” naznačuje, že CMF chce rásť po boku materskej značky Nothing. 

CMF by Nothing čoskoro predstaví svoj prvý smartfónZdroj: CMFbyNothing
CMF by Nothing čoskoro predstaví svoj prvý smartfón

Je pritom takmer isté, že nový smartfón od CMF by Nothing ponúkne originálne prvky výbavy, výraznú oranžovú farbu, charakteristickú pre CMF, ako aj cenu, ktorá bude ešte nižšia ako pri nedávno predstavenom modeli Nothing Phone (2a). Sami sme však zvedaví, na čo bude slúžiť ozubené koliesko, ktoré je zobrazené na upútavke.

Spoločnosť dokonca prezradila, že pripravovaná novinka bude niesť označenie CMF Phone 1. CMF pritom v plnej miere využije inovácie spoločnosti Nothing s dôrazom na “úžasný dizajn”. Tento telefón sa tak stane skvelým vstupným bodom do celého produktového ekosystému spoločnosti Nothing.

Hoci spoločnosť neprezradila, kedy bude smartfón CMF Phone 1 predstavený, tak na základe načasovania je možné, že sa tak stane už niekedy v najbližších dňoch.

Zdroj: CMF by Nothing

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.