Ponúkne unikátny mechanizmus.

Po tom, čo Carl Pei odišiel zo spoločnosti OnePlus ako jeden zo zakladajúcich členov, založil svoju novú značku Nothing. Tá počas svojho krátkeho pôsobenia dokázala zaujať nielen audio produktmi, ale aj smartfónmi Nothing Phone (2a) alebo Nothing Phone (2), pričom už teraz intenzívne pracuje na uvedení modelu Nothing Phone (3). Krátko po založení spoločnosti Nothing Pei predstavil svoju lacnejšiu značku CMF

Z prostredia spoločnosti Nothing nedávno unikli správy, že pracuje na lacnom smartfóne, ktorý uvedie pod CMF. Ide o prvý model značky s názvom CMF Phone 1 s charakteristickou oranžovou farbou a netradičným kolieskom na zadnej strane. V súvislosti s týmto telefónom sa už skôr objavili informácie o demontovateľnom zadnom kryte, magnetoch na uchytenie príslušenstva a unikátnom skrutkovacom mechanizme, čo naznačuje, že používatelia si budú môcť svojpomocne tento panel vymeniť.

CMF Phone 1Zdroj: Notebookcheck
CMF Phone 1 s viacerými zaujímavými riešeniami na zadnej strane

Na internet unikli aj dve krátke videá. Prvé z nich zobrazuje detail na skrutkovací mechanizmus a druhé na malý oranžový skrutkovač v krabičke s logom CMF by Nothing a s dátumom predstavenia noviniek. Ten je stanovený na 8. júla 2024. Hoci už vieme, že na zadnej strane CMF Phone 1 je umiestnený skrutkovací mechanizmus, tak nie je celkom jasné, aký bude mať účel

Špekuluje sa, že by mohol prispieť k lepšej opraviteľnosti, alebo k používateľsky vymeniteľnému zadnému krytu. Nie je však vylúčené, že ľahká demontáž zadného krytu môže súvisieť aj s používateľsky vymeniteľnou batériou, alebo ďalšími hardvérovými riešeniami pre zvýšenie používateľskej skúsenosti.

Ukážkové video tiež odhaľuje textúrovaný oranžový zadný panel, hoci na internete sa objavil aj čierny variant. Druhé video so skrutkovačom odhaľuje, že na druhej strane tohto nástroja je vidieť ihlu, ktorá môže mať taktiež viac funkcií. Okrem otvárania šachty pre SIM a microSD karty môže slúžiť ako multifunkčný nástroj s ďalšími možnosťami.

CMF Phone 1 a jeho skrutkovací mechanizmusZdroj: CMF
CMF Phone 1 a jeho skrutkovací mechanizmus

Zdá sa, že CMF Phone 1 neponúkne iba pôsobivé technické parametre a zaujímavé riešenia, ale o svoje miesto na trhu s lacnými Android zariadeniami bude bojovať aj cenou. Tá sa má pohybovať v prepočte na úrovni iba 225 eur. Skutočná cena v čase uvedenia však môže byť o niečo vyššia.

V každom prípade by tomuto telefónu nemala chýbať čipová sada MediaTek Dimensity 7300, 6,67-palcový Full HD+ displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, 6 GB alebo 8 GB RAM, microSD slot a 5 000 mAh batéria s 33 W nabíjaním. Nechajme sa však prekvapiť, čo značka CMF by Nothing pripraví v oblasti fotoaparátov. Myslíme si, že značka nesklame a ponúkne hardvér aspoň na úrovni modelu Nothing Phone (2a).

CMF Phone (1) bude predstavený 8. júla, kedy bude odhalená aj jeho presná cena a dostupnosť, keďže doteraz nie je isté, že sa dostane na všetky trhy.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.