Honor 10 ponúka viacero praktických fotografických funkcií.

Navštívili sme známy český festival Colours of Ostrava a zachytili sme ho pomocou smartfónu Honor 10. Tento telefón ste mohli vyhrať aj na našom webe, v piatok sme ukončili súťaž a výhercu budeme čoskoro kontaktovať. Nielen on, ale aj ostatní majitelia tohtoročnej vlajkovej lode Honoru však možno nájdu inšpiráciu v aktuálnom článku.

Festival Colours of Ostrava disponuje nádhernou architektúrou. Jeho domovom je dol Hlbina, v ktorom v minulosti ťažili baníci uhlie. Dnes sa využíva ako priestor pre rôzne kultúrne a vzdelávacie akcie, na jeho atmosfére to však nič nemení. Hlbina je veľmi fotografický priestor a bavilo nás ju fotografovať.

Honor 10 disponuje duálnym fotoaparátom so 16 Mpx farebným senzorom a 24 Mpx čiernobielym senzorom. Oba fotoaparáty majú svetelnosť f/1.8, chýba im však optická stabilizácia. Duálny fotoaparát tiež ponúka funkcie umelej inteligencie, ako je automatické rozpoznanie scény a prispôsobenie nastavenia. Napr. v prípade jasnej modrej oblohy výrazní Honor 10 modrú farbu. Rovnako je tomu aj v prípade zelených objektov. Takisto sa dokáže automaticky prispôsobiť na fotenie koncertov či divadla alebo automaticky aktivuje portrétový režim.

Honor 10 nás počas fotenia na Colours 2018 príjemne prekvapil kvalitou denných fotiek. Tie sú naozaj špičkové vzhľadom k cene telefónu a zachytávajú obrovské množstvo detailov. V noci sa prejaví absencia optickej stabilizácie, telefón však dokáže pekne zachytiť atmosféru scény. Výborný je aj čiernobiely režim, s ktorým sa dá skvelo vyhrať. Posúďte sami v našej galérii:

Fotky si môžete zväčšiť kliknutím

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Testujeme Honor 10: Chameleón medzi smartfónmi. Jeho cena robí ostatným výrobcom vrásky

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit