Samsung predstavil svoje skladateľné zariadenie pred pár týždňami.

Kórejská spoločnosť ho chce dostať do predaja začiatkom budúceho roka s tým, že zatiaľ nebude obsahovať žiadne ochranné sklo Gorilla Glass. Aj napriek tomu, že spoločnosť Corning je v mobilnom priemysle od začiatku, tak tentokrát stojí pred skutočnou výzvou. Musí vytvoriť ochranné sklo, pre skladateľné zariadenia.

Prvé ultratenké sklo už bolo možné vidieť a spoločnosť CNET uvádza, že je iba 0,3 mm hrubé a dokáže sa ohýbať ako papier, s polomerom 5 mm. Polly Chu, technologická riaditeľka spoločnosti Corning tvrdí, že je potrebné vyrobiť sklo, ktoré bude ešte oveľa viac flexibilnejšie a tenšie. Che poznamenáva, že niektoré testované sklá v laboratóriách Corning sú tenšie, ako ľudský vlas.

Corning ešte stále nie je pripravený dodávať ochranné sklá Gorilla Glass pre skladateľné smartfóny, čo znamená, že prvý skladateľný smartfón Flexpai (do predaja  by sa mal dostať pred koncom roka), bude stále využívať na ochranu displeja plast.

Ten rozhodne nie je tak dobrý, ako sklo na ochranu displejov mobilných zariadení, pretože plasty sa môžu ľahko poškriabať, v priebehu používania meniť farbu a strácať svoje mechanické vlastnosti. Tieto tri vlastnosti plastov rozhodne neplatia pre ochranné sklá Gorilla Glass. Aj pre samotnú spoločnosť Corning, je vyrobenie ochranného skla pre skladateľné displeje veľkou výzvou, pretože pred finálnym uvoľnením konečného produktu, ju čaká ešte pomerne veľa práce.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Huawei Nova 4 na skutočných fotografiách. Vpredu inovácie, vzadu P20 Pro

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.