Aplikácia by mohla pomôcť každému, kto sa potrebuje orientovať vo vládnych príkazoch a odporúčaniach.

Aplikácia Nariadenia Automatu (stiahnuť z Google Play) je výtvorom slovenských vývojárov Andreja Lončíka a Milana Ušiaka. Informáciu o tejto novinke v Google Play priniesol server Živé.sk.

Aplikácia je zadarmo, netreba sa nikde registrovať, stačí ju len nainštalovať. Vznikla ako odpoveď na situáciu, ktorú priniesol COVID Automat s cieľom sprehľadniť vyhlásenia a nariadenia vlády podľa okresov.

Na zobrazenie aktuálnych opatrení a štatistík v súvislosti s ochorením nového typu koronavírusu stačí vybrať alebo vyhľadať mesto a zobrazia sa základné pokyny podľa rizikovosti okresov z automatu, ktorý prestavila vláda, no do reálnej praxe ho uviedla až tento rok.

Všetky potrebné informácie stále nájdete na stránke korona.gov.sk, no v aplikácii pre Android získate ľahšie pochopiteľné údaje bez potreby hľadania zisťovania, čo presne platí pre vás resp. vybraný región.

V čase písania článku sme zaznamenali problémy s aktualizáciou databáze informácií v aplikácii. Je teda možné, že s podobnou chybou sa stretnete aj vy. Verzia pre iOS zatiaľ nie je dostupná.

Zdroj: Živé.sk

Prečítajte si aj:

Testovanie na covid si vyhľadajte cez internet

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.