Tento model radi uvidíme aj u nás.

Rok 2024 bude plný nových skladateľných smartfónov. Zdá sa, že konečne nastal čas aj na ich globálnu ofenzívu, ku ktorej sa pridáva čoraz viac čínskych výrobcov. Samsung v tomto segmente každoročne potvrdzuje svoju nadvládu, avšak svoje globálne skladateľné modely nedávno uviedli aj iné spoločnosti vrátane OnePlus a Oppo. Škoda len, že doteraz nie je potvrdený žiadny skladací model pre globálny trh od spoločnosti Xiaomi, aj keď jeho predstavenie by mohlo prebehnúť už tento rok.

K rozrastajúcej sa globálnej ponuke čínskych skladateľných telefónov sa však môže čoskoro pripojiť aj Vivo so svojou novinkou v podobe modelu zo série X Fold3. Keď Vivo v marci 2024 predstavilo dva skladateľné telefóny X Fold3 a X Fold3 Pro, tak sa očakávalo, že tie zostanú exkluzívne dostupné pre čínsky trh. Existuje však niekoľko indícií, ktoré toto tvrdenie vyvracajú.

Aj preto sa zdá, že Vivo by mohlo v nasledujúcich týždňoch konečne uviesť skladací telefón, ktorý nebude exkluzívne dostupný iba pre čínsky trh. Zároveň sa predpokladá, že z dvojice vyššie uvedených telefónov by to mohol byť práve model X Fold 3 Pro, ktorý doplní konkurenciu skladateľných telefónov série Samsung Galaxy Fold.

Vivo X Fold+Zdroj: TOUCHIT.sk
Vivo X Fold+ sa objavil aj u nás v redakcii

Zjavným dôkazom tejto teórie sa teraz stal výpis z porovnávacej platformy Geekbench. V ňom sa objavilo zariadenie s modelovým číslom V2330, ktoré je globálnou verziou modelu X Fold 3 Pro. V teste dosiahlo skóre 6304 bodov vo viacjadrovom teste, pričom v jednojadrovom teste skóre na úrovni 2146 bodov. Zdroj dodáva, že ide o presne to isté zariadenie, ktoré bolo certifikované v Indonézii pred viac ako mesiacom. Neskôr bolo potvrdené, že ide o model X Fold3 Pro.

Telefón využíva čipset Snapdragon 8 Gen 3, 16 GB LPDDR5X RAM a 50 Mpx hlavný fotoaparát s hlavným senzorom OmniVision. Hoci cena Vivo X Fold3 Pro je pre Čínu v prepočte približne 1 250 eur, tak globálna cena bude určite vyššia – možno 1500 až 1600 eur.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.