Aktualizácia sa bude šíriť postupne.

Japonská spoločnosť sa snaží zachrániť svoju reputáciu aj pomerne rýchlym aktualizovaním svojich telefónov Xperia Mark V. Pokým modely Sony Xperia 1 V a Xperia 10 V boli aktualizované na operačný systém Android 14 už v novembri 2023, tak teraz je na rade ďalší model, ktorým je Xperia 5 V.  Zaujímavosťou pritom je, aké novinky nový Android na tento telefón prináša. Model Xperia 5 V je zároveň menšou verziou vlajkovej Xperie 1 V, čiže od spoločnosti Sony si zaslúži najvyššiu pozornosť.

Portál AndroidCentral však informuje, že Android 14 sa bude pre tento telefón šíriť postupne. Možno je to aj kvôli samotnej aktualizácii, ktorá je údajne veľmi veľká. Na základe dostupných informácií je však isté, že majitelia modelu Xperia 5 V sa môžu tešiť na farebné záblesky, ktoré ich budú informovať na upozornenia. Na výber bude z až 12 farieb, z ktorých si budú môcť používatelia vybrať a priradiť ich k upozorneniam.

Sony Xperia 5 VZdroj: TOUCHIT.sk

Xperia 5 V okrem tejto vychytávky umožní vytvárať prispôsobiteľné skratky na uzamknutej obrazovke, ktoré používateľom poskytujú väčšiu voľnosť pri používaní informácií. Skratky ako „Nerušiť“ a „Svetlo“ je možné umiestniť nad trvalé ikony fotoaparátu a hlasového asistenta na uzamknutej obrazovke. Prispôsobiť bude možné aj funkcia dotyku pre skratku „Nerušiť“.

Android 14 okrem vizuálnych zmien a zmien “na pozadí” prináša aj niektoré ďalšie užitočné funkcie. Jednou z nich je aj rozšírenie Zdieľania nablízku. Používatelia budú môcť prenášať súbory, obrázky a ďalší obsah do svojho Windows počítača bez USB-C kábla, čo je veľmi pohodlné. 

Sony Xperia 5 VZdroj: TOUCHIT.sk
Sony Xperia 5 V

Sony sa snaží upozorniť aj na zmeny, ktoré prináša prepracovaná aplikácia Nájsť zariadenie pre Android 14. Novinka používateľom umožňuje rýchlo premiestniť svoje veci, pokiaľ sú prihlásení do účtu Google. Z aplikácie je samozrejme možné na diaľku uzamknúť zariadenie a vymazať jeho údaje. 

Android 14 teda aj naďalej zdokonaľuje systém pomocou lepšieho prispôsobenia a ďalších vylepšení, hoci nejde o revolučnú aktualizáciu.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.