Značka smartfónov Honor na náš trh oficiálne uviedla svoju novú vlajkovú loď, Honor 8. Dizajnový telefón bol predstavený vo štvrtok 25. 8. v Štokholme.

Honor 8 s 5,2 „FullHD displejom má duálny fotoaparát, rýchlu čítačku odtlačkov prstov, NFC, 32GB / 64GB internú pamäť alebo nadštandardnú 4GB operačnú pamäť. Poteší tiež lákavá cena od 409 euro a trojmesačná záruka na bezplatnú výmenu náhodne poškodeného displeja.

Zatiaľ najkrajší telefón značky Honor

Honor 8 s elegantne zaoblenými rohmi je doteraz najkrajším telefónom, ktorý značka vyrobila. Prednú časť s 5,2 „displejom dopĺňajú moderný sklenený chrbát s unikátnym 3D efektom využívajúcim prirodzené svetlo k vytváraniu efektných odleskov. Honor 8 na trh vstupuje v troch základných farbách – v bielej, antracitovo čiernej a netradičnej zafírovej modrej. Verzia telefónu s vyššou pamäťou (64 GB) má potom farbu zlatú.

hh

Kvalitný displej s výraznými farbami a kontrastom

Honor 8 má jemný 5,2 „FullHD displej s rozlíšením 1920 x 1080 px a 2.5D efektom. Vývojári kládli dôraz na vysoký kontrast a verné zobrazenie farieb. Čitateľnosť displeja je na vysokej úrovni aj za prudkého slnka. K Honoru 8 dostanú navyše zákazníci neobvyklú trojmesačnú záruku pre prípad náhodného poškodenia displeja, napríklad pri páde telefónu na zem. Vďaka svojmu rozmeru a spracovaniu sa telefón pohodlne ovláda jednou rukou.

Duálny fotoaparát s laserovým ostrením

Po vzore svojho predchádzajúceho modelu, Honoru 6 plus, značka opäť vsádza na duálny zadný fotoaparát. Aj tentokrát sa jedná o kombináciu dvoch 12Mpx snímačov, teraz však jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Výsledná fotografia sa vyznačuje vyšším dynamickým rozsahom. Pri vytváraní snímok je tiež možné využívať efektu širokej clony, teda čiastočného rozostrenia vybraných oblastí fotografie. Honor 8 tiež disponuje rýchlejším a presnejším laserovým ostrením. Šošovky sa skladajú zo šiestich optických elementov. Hlavnú dvojicu fotoaparátov dopĺňa predná 8MPx selfie kamera.

hhh

Smartkey, čítačka odtlačkov prstov alebo NFC

Rovnako ako niekoľko predchádzajúcich modelov využíva Honor 8 čítačku odtlačkov prstov, teraz však kombinovanú s inteligentným tlačidlom smartkey. Čítačka odtlačkov prstov umožňuje telefón bezpečne odomknúť za 0.4 s, ale jednotlivým gestám možno priradiť ďalšie možnosti ovládania. Patrí medzi nich napr. stiahnutie notifikačnej lišty a jej zmazanie, vytvorenie fotografie a videa, prijatie alebo odmietnutie hovoru, ovládanie alarmu alebo listovanie v galérii. SmartKey umožňuje napríklad ovládať svietidlo, fotoaparát alebo dokáže spustiť používateľom zvolené aplikácie.

Pôsobivý výkon, veľká pamäť a silná batéria

Smartfón poháňa osemjadrový procesor HiSilicon Kirin 950.
K vysokému výkonu napomáha 4GB RAM. Interná pamäť telefónu má
v základnej verzii 32 GB, vo vyššej zlatej verzii dokonca 64 GB. Pamäť je možné rozšíriť pomocou microSD karty až na 128 GB. Honor 8 podporuje aj systém dualSIM. Dlhú výdrž telefónu zabezpečí batéria s kapacitou 3000 mAh. Výdrž batérie telefónu vylepšuje aj systém energetickej správy SmartPower 4.0.

hhhh

Podpora NFC, LTE, alebo USB-C port

Honor 8 podporuje NFC. Novinkou je využitie novšieho USB-C rozhrania. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach. Nový telefón beží na Androide 6.0 Marshmallow s používateľskou nadstavbou EMUI 4.1. Honor 8 bude naviac ďalšie dva roky získavať automatické aktualizácie softwaru.

Lokálna dostupnosť

Na  Slovensku štartujú predobjednávky už dnes, vo štvrtok 25. augusta o 20:00 hod. Cena za základnú 32GB verziu bude 409 euro, verzia s 64GB pamäťou bude stáť 449 euro. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza.sk, Nay Elektrodom, Datart, Mall.sk a tiež u O2 SK.

Technické špecifikácie

OSAndroid 6.0 Marshmallow, EMUI 4.1
Displej5.2” FHD Screen 1920 x 1080, 16.7 miliónov farieb, 423 PPI
ChipsetOsemjadrový HiSillicon Kirin 950, 4x 2.3 GHz, 4x 1.8 GHz
Batéria3000 mAh
FotoaparátDuálna 12MPx zadná kamera, LED prisvetlovacia dióda
8MPx predná kamera
Funkcia malovania svetlom, automatické skrášlenie tváre, HDR, panoráma, vodoznak, detekcie úsmevu, ovládánie hlasom, časovač, monochromatickej snímky, FOOD mode, široká clona
VideoMaximálna kvalita 1920×1080
Úložisko4GB RAM + 32GB/64 GB (zlatý) ROM
Konektivita802.11ac/a/b/g/n, 2.4G/5G
USB 2.0 s rozhraním USB-C
Bluetooth 4.2
Podpora všetkých lokálnych LTE štandardov
Rozmery145.5 x 71 x 7.45 mm
Hmotnosť153 g
ZvukDTS sound, duálny mikrofón s redukciou okolného hluku
ĎalšieČítačka odtlačkov prstov
Inteligentné tlačidlo
Podpora NFC
IR port pre diaľkové ovládanie
Akcelerometer
Gyroskop
Senzor proximity
Rýchlonabíjanie

 

Viac k téme Honor 8:

VIDEO TOUCHIT: Predstavenie Honor 8: Výborný pomer cena – výkon