Modelový rad Osmo Mobile sa dočkal nového prírastku.

Iba včera sme informovali o blížiacom sa uvedení nového stabilizátora pre smartfóny od spoločnosti DJI. Výrobca, ktorý sa preslávil predovšetkým svojimi dronmi, túto novinku aj oficiálne predstavil. Novinka nielenže mení niektoré zaužívané prvky, mení aj svoje označenie. DJI tento gimbal pomenoval jednoducho – OM4. Novinka sa môže pochváliť novým montážnym systémom navrhnutým pre okamžité pripevnenie smartfónu, modernizovanými motormi a dizajnom, ktorý je pripravený na okamžité použitie.

DJI OM4

Zdroj: AndroidPolice

Hlavným rysom OM4 je nový systém rýchleho snímania, ktorý spáruje magnetický držiak pre telefón so stabilizátorom. K telefónu je možné pripevniť ľahkú kovovú svorku alebo použiť magnetický držiak so vstavaným prstencovým držiakom. Keď sú pripevnené a vyvážené, nemusíte ich zakaždým vyvažovať, pokiaľ chcete stabilizátor použiť.

Používanie a aktivovanie je veľmi rýchle a jednoduché. Osmo Mobile 3 bol už dosť výkonný, ale motory OM4 sú ešte viac vylepšené. Aj preto dokážu udržať ešte väčšiu hmotnosť. Životnosť batérie OM4 je 15 hodín používania a dá sa použiť aj ako prenosná nabíjačka pre telefón alebo iné malé zariadenia.

V aplikácii DJI Mimo je k dispozícii niekoľko inteligentných režimov. Prirodzene zahŕňa ActiveTrack 3.0 na sledovanie objektov pri pohybe v scéne a režim kontroly gest, ktorý reaguje na gestá rúk, takže môžete snímať aj vtedy, keď ste pred kamerou. 

Predprogramované režimy zahŕňajú: DynamicZoom, timelapse, motionlapse, hyperlapse, spomalenie, športový režim, panorámy a spin shot. K dispozícii je dokonca aj príbehový režim s niekoľkými šablónami, ktoré zahŕňajú hudbu a farebné efekty, takže je možné rýchlo zostaviť video a zdieľať ho s priateľmi.

DJI OM4

Zdroj: AndroidPolice

DJI OM4 sa začína predávať za 149 eur. Balenie obsahuje kardan, magnetický krúžok, magnetickú svorku, statív, remienok na zápästie a puzdro na prenášanie.

Zdroj: AndroidPolice

Titulný obrázok: DJI

Prečítajte si aj:

DJI Mavic Air 2: 4K/60fps video, 48 Mpx fotografie, 10 km dosah, a to je iba začiatok!

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.