Čínsky výrobca DJI predstavil svoj najnovší počin v rade ručných stabilizátorov pre mobilné zariadenia.

Model Osmo Mobile 3 je ručný stabilizátor tretej generácie a prichádza s niekoľkými novými funkciami, pričom najlepšou vlastnosťou je jeho ešte viac vylepšená skladnosť. Osmo Mobile 3 má podľa oficiálnej stránky výrobcu cenu stanovenú na 109 eur za samotný stabilizátor, alebo v sete so stojanom a kufríkom stojí 129 eur. Pred pár dňami sme si neboli istí, či dokáže DJI pri novej generácii opäť zopakovať zníženie ceny oproti predchodcovi a nakoniec to dokázal.

Novinka Osmo Mobile 3 je oproti predchodcovi kompaktnejšia, čo znamená, že by mala byť pohodlnejšia pri dlhšom používaní, čomu určite prispeje aj nízka hmotnosť iba 405 gramov. Na druhej strane niektoré neduhy z druhej generácie pretrvávajú, ako napríklad ostré hrany na rukoväti. Novinka dokonca obsahuje spúšťacie tlačidlo z Osmo Mobile prvej generácie.

Ovládacie prvky boli celkovo zjednodušené, takže Osmo Mobile 3 sa bude ľahšie ovládať jednou rukou. Skladací dizajn tiež sprístupnil porty na nabíjanie alebo pripojenie externého mikrofónu. Osmo Mobile 3 ponúka takmer rovnakú 15-hodinovú výdrž na jedno nabitie ako jeho predchodca. Našťastie výrobca už nepoužil starý MicroUSB port, ale nový USB-C.

Predošlým generáciám bola vyčítaná ich slabá skladnosť, čo už Osmo Mobile 3 opravuje, rovnako ako aj rýchle prepínanie orientácie smartfónu z portrétového režimu na režim na šírku a naopak. Prepínanie režimov je teraz možné ľahko meniť pomocou troch kliknutí na tlačidlo Režim.

DJI najnovšie prináša niektoré inteligentné funkcie zo svojich dronov aj do Osmo Mobile 3, vďaka aplikácii Mimo. Najväčším lákadlom je Active Track 3.0 systém pre sledovanie objektu. K dispozícii sú tiež možnosti, ako napríklad režimy slow motion, time-lapse, hyperlapse, panoráma, ovládanie gestami a story mode, ktorý začiatočníkom automaticky upraví zábery. Osmo Mobile 3 je jasným príkladom rastúcej zdatnosti čínskych spoločností.

Zdroj: DJI

Prečítajte si aj:

CES 2018: DJI Osmo Mobile 2 je podstatne lepší a lacnejší ako predchodca

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.