Spoločnosť DJI je priekopníkom vo vývoji a výrobe profesionálnych stabilizátorov, stabilizovaných kamier, a taktiež dronov

DJI má v ponuke niekoľko špecializovaných stabilizátorov pre veľké DSLR fotoaparáty a kamery, ktoré tento týždeň doplnil zmodernizovaný – DJI Ronin 2. Špičkové zariadenie pre profesionálov a filmárov, ktoré prináša množstvo inovácií.

„Ronin 2 bol vytvorený tak, aby tvorcovia filmov zachytili presne takú scénu, akú majú vo svojich predstavách.“

Inovovaná konštrukcia z uhlíkových vlákien, ktorá je ľahšia, pevnejšia a odolnejšia voči poveternostným podmienkam (-20°C až + 50°C). Z konštrukcie netrčia žiadne káble a všetko je prispôsobené do náročných podmienok. Výhodou je integrované ovládanie, s prehľadným LCD displejom, vďaka čomu je možné Ronin 2 dopodrobna a v rýchlosti nastaviť.

Okrem toho je možné konfigurovať zariadenie cez aplikáciu v smartfóne, ktorá ponúkne množstvo zaujímavostí. Ronin 2 podporuje aj režim automatickej panorámy a časo-zberných videí. Oba režimy sú inovované, s množstvom podrobnejších prispôsobení. Tieto automatické režimy sú výborné, mali sme možnosť si ich vyskúšať na iných DJI zariadeniach, pričom v Ronin 2 sú ešte prepracovanejšie.

Novinkou sú dve inteligentné batérie, ktoré pracujú nezávisle na sebe, pričom sú za chodu vymeniteľné. A to bez toho, aby bola prerušená stabilizácia a natáčanie. Z vysoko kapacitných batérií (14.4 V) je možné napájať aj pripojené príslušenstvo, čo eliminuje nutnosť používania napájacích káblov a pod.

Jednoduchosť nastavenia a prispôsobenia ho robí tým, čo je. Aj to najjemnejšie nastavenie na konštrukcii Ronin 2 je jednoduché, pričom sa používajú integrované motory alebo posuvné koľajnice s presným nastavením a prispôsobením pre rôzne pripojené zariadenia.

Extra silné motory sú základom stabilizátora. Ronin 2 dokáže udržať kameru v stabilnej polohe do rýchlosti 120 km/h, čo je až neuveriteľné. K stabilizácii v takýchto rýchlostiach výrazne dopomáha GPS prijímač, ktorý sleduje rýchlosť, akceleráciu a polohu zariadenia. Motory zvládnu rôznu profesionálnu techniku veľkých rozmerov, do celkovej hmotnosti 13.6 kg.

O tom, že je DJI Ronin 2 skutočne všestranný, hovorí množstvo spôsobov uchytenia a prispôsobenia. Ronin 2 je možné držať rôznymi spôsobmi, zavesiť na filmárske žeriavy, držať na špeciálnej veste s ľahkou uhlíkovou konštrukciou alebo zavesiť na magnetický držiak umiestnený na automobile.

Dodajme, že Ronin 2 je možné ovládať do vzdialenosti 1.5 km, disponuje Wi-Fi, Bluetooth, GPS, a taktiež USB-C portom. Nechýba mu ani snímač teploty a všetko riadi 32-Bitový ARM procesor – DJI Advanced.

DJI Ronin 2 je nástupcom výborných predchodcov – DJI Ronin / Ronin M / Ronin MX. Ak vás zaujíma, ako je to s takýmto stabilizátorom v praxi, Ronin MX budeme mať čoskoro na test a všetko sa dozviete v našej podrobnej recenzii.

Cena novinky nie je zatiaľ známa, no náš predpoklad je okolo 3000 eur.

Zdroj: DJI.com

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE