Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Preteky iné, ako všetky ostatné. Presne tak mnohí vnímajú charitatívny worldrun Wings For Life, ktorý sa uskutoční už 7. mája 2023, kedy navyše oslávi svoje mimoriadne 10. výročie.

Bežecké podujatie sa koná každý rok s tým istým cieľom:  získať peniaze na výskum poranení miechy. Do nadácie pritom putuje celá suma získaného štartovného. Idete do toho s nami?

Viac o behu sa dozviete na tomto odkaze.

Beh pre bežcov, nebežcov či vozíčkárov

V jeden deň sa na celom svete bežci aj nebežci, mladí aj starí, jednotlivci či tímy, dokonca aj samotní vozíčkari, spoja pre tých, ktorí bežať nemôžu. Či už si teda beh odbežíte, odkráčate, či dokonca len tak strávite potulkami v meste, všetko sa počíta! Všetko, čo na beh potrebujete, je chuť pomôcť.

Vďaka behu cez appku sa jednoducho stačí rozhodnúť, či chcete bežať sólo alebo s priateľmi. Dokonca ani vaša lokalita nehrá rolu, aj tak všetkých raz dobehne virtuálne Catcher Car. Vyberte si vlastný chodník a bežte či kráčajte, kde len chcete.

Ak však máte chuť radšej na organizovaný App Run, smelo do toho. Zúčastniť sa ich môžete v Bratislave, Senici, Nitre, Piešťanoch, Žiline a Vysokých Tatrách.

Užite si tréning s Marošom Molnárom či Gabom Švajdom

Zmeškali ste prvý tréning s Romanou Komarňanskou? Nezúfajte, pripravené sú pre vás ďalšie tri tréningy! Ten najbližší si užijete už budúci týždeň v utorok, 11.4. o 18:00 a sprevádzať vás Maroš Molnár. Tomu hovoríme popracovný program ako lusk! Bežať sa bude v Sade Janka Kráľa a okrem Maroša a jeho vždy skvelej nálady sa môžete tešiť aj na spoločnú rozcvičku a príval energie!

Že na utorok už máte plány? Nevadí, tréningy máme pre vás ešte dva. Už 19.4. o 18:00 sa pripravte na nával endorfínov s Gabom Švajdom, profesionálnym bežecom na dlhé trate, majstrom Slovenska v maratóne 2015 a v neposlednom rade víťazom Wings for Life World Run na Slovensku 2016.

Na konci mesiaca sa môžete tešiť ešte na posledný tréning, o ktorom detaily sa dozviete už čoskoro.

Na tréning využite aj appku

Appka vás nebude sprevádzať len počas behu v deň pretekov, no vyskúšať si to s ňou môžete na neostro aj hneď. Ak ju aj máte z minulého ročníka, treba v nej nainštalovať aktualizácie, a to určite nechcete robiť 10 minút pred behom. Ďalej sa treba v aplikácii prihlásiť do vytvoreného profilu (ak ešte nemáte, tak si ho treba vytvoriť a zaplatiť štartovné) a v nastaveniach mobilu jej povoliť, aby „VŽDY mohla sledovať tvoju polohu“. Ak budete mať GPS lokalizáciu nastavenú na „povoliť sledovanie IBA POČAS POUŽÍVANIA aplikácie“, môžete mať počas behu problém so správnym zaznamenávaním ubehnutej vzdialenosti. Prístup na internet treba mať aspoň pri štarte, a ďalej vás už appka bude sprevádzať podujatím podľa GPS signálu a tiež vám oznámi, keď vás Catcher Car dobehne. Tak čo, bude to organizovaný app run alebo si zabehnete sami?

Pre čo ďalšie informácie o worldrune sledujte Wings For Life World Run na InstagarmeFacebooku.

Značky: