Novinka sa v obchode s hrami objaví už v druhom štvrťroku 2023.

Hranie hier zo šiestej a siedmej generácie konzol značky Nintendo umožní nový emulátor Dolphin, ktorý by mal byť do niekoľkých mesiacov sprístupnený v obchode Steam. Platforma o tom informuje na svojej oficiálnej stránke Store.steampowered.com.

Dolphin by mal byť v predbežnom prístupe v Steame dostupný už počas druhého kvartálu aktuálneho roka. Oproti klasickým konzolám by mal priniesť vylepšenia v podobe vyššieho rozlíšenia, rýchleho ukladania herných pozícií, spomalenia pohybu, zvýšenia obnovovacej frekvencie či hrania cez sieť. Podporované budú aj širokouhlé 4K displeje, textúry vo vyššom rozlíšení a moderné ovládače.

Tvorcovia zároveň upozorňujú, že emulátor nebude dodávaný s hrami, používatelia teda musia vlastniť originály daných titulov. Sľubujú návrat do čias, keď herný svet ešte nesužovali mikrotransakcie, pričom emulátor by mal podporovať tisíce titulov, ktoré boli pre obe konzoly vydané v rozpätí 15 rokov.

Podporované by mali byť aj modifikácie vytvorené komunitou a emulátor Dolphin bude pravdepodobne k dispozícii aj pre platformu Steam Deck.

Nintendo GameCube bola predstavená v roku 2001 a ako prvá konzola od tejto japonskej spoločnosti používala namiesto kartridžov optické disky. Predalo sa z nej celosvetovo takmer 22 miliónov kusov.

Wii prišla na trh v roku 2006 a zaujala hlavne nevšedným pohybovým ovládačom Wii Remote. Predaje boli oveľa vyššie ako u jej predchodkyne a podľa oficiálnych štatistík bolo distribuovaných viac než 101 miliónov kusov. Je tak siedmou najpredávanejšou konzolou v histórii a treťou najpredávanejšou v rámci portfólia Nintenda.

Zatiaľ poslednou „veľkou“ konzolou od tejto japonskej spoločnosti je Nintento Switch. Predstavená bola ale už v roku 2017 a jej nástupkyňa preto zrejme príde už čoskoro.

Zdroj: Store.steampowered.com, Wikipedia.org

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.