Internetový gigant mení plány.

Google chcel pôvodne vyvíjať vlastné okuliare pre virtuálnu realitu. Naznačovalo to oznámenie novej platformy pre VR s názvom Daydream. V súvislosti s ňou sa hovorilo aj o hardvéri. Najnovšie informácie však tvrdia, že Google od týchto plánov upustil a namiesto toho sa zameria na podporu partnerských VR zariadení a vývoj vlastného dedikovaného zariadenia pre rozšírenú realitu.

Engadget informuje o vývoji okuliarov, ktoré nepotrebujú k svojmu fungovaniu smartfón ani počítač. Táto informácia nie je nová, akurát sa pôvodne odhadovalo, že budú slúžiť primárne pre potreby virtuálnej reality. Majú vlastný displej, procesor, avšak ich funkcionalita je skôr zameraná na rozšírenú realitu. Zariadenie by teda mohlo priamo konkurovať okuliarom HoloLens od Microsoftu. O dátume oficiálneho oznámenia sa zatiaľ nehovorí, je možné, že Google ešte zmení svoje plány.

Google si s rozšírenou realitou rozumie. Spoločnosť podporila firmu Magic Leap a v jej centrále vzniklo aj vývojárske štúdio Niantic, ktoré vyvinulo hru pre rozšírenú realitu Ingress a v týchto dňoch blázni svet aplikáciou Pokémon GO. Niantic sa v októbri minulého roka osamostatnil. A v neposlednom rade netreba zabúdať ani na okuliare Google Glass, ktoré sú taktiež (čiastočne) zariadením pre rozšírenú realitu.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Google nebude bojovať s firmami ako je Oculus, Samsung či HTC. Pri virtuálnej realite využije ich okuliare

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit