3,5 mm audio konektor však bude chýbať.

Evan Blass na sociálnej sieti Twitter zverejnil dátum, kedy bude predstavený iPhone 7. Podľa jeho slov by sa tak malo stať v týždni od 12. septembra.

Blassove predpovede sú vo väčšine prípadov pravdivé a tento dátum nie je nič prekvapujúce. Polovica septembra je štandardný termín, kedy Apple predstavuje nové iPhony.

Tohtoročný model však možnože prekvapí svojim vyhotovením a vlastnosťami. Počas posledných rokov sme si zvykli na dvojročný cyklus. Apple predstavil nový dizajn a o rok neskôr vylepšenú verziu. Posledné dohady však hovoria o tom, že iPhone 7 (ak sa vôbec bude takto nazývať) bude takmer na nerozoznanie od aktuálneho dizajnu verzií 6 a 6s. Potvrdzuje to aj najnovšie video.

Taktiež sa špekuluje, že k modelu Plus pribudne verzia Pro s duálnym fotoaparátom. Ak sa tak stane, nový iPhone bude dostupný v troch rôznych verziách (základný model, Plus a Pro). Spomínate, ako Jobs preferoval prístup – „vždy iba jeden iPhone„? To je už minulosťou.

iPhone-7Tit_nowat

Štandardnú verziu iPhonu (na fotografii) by mala doplniť verzia Plus a novinka Pro s duálnym fotoaparátom

Jedným z dôvodov týchto špekulácií je blížiace sa 10. výročie od uvedenia prvého iPhonu. To bude Apple oslavovať o rok a práve vtedy by sme sa mali dočkať výrazných zmien.

Jednou z očakávaných noviniek tohtoročného modelu je odstránenie 3,5 mm audio konektora. V tejto súvislosti sa spomína, že iPhone bude mať nové slúchadlá, ktoré k telefónu pripojíte pomocou Lightning portu. Deutsche Bank však tvrdí, že Apple k telefónu pribalí štandardné slúchadlá a redukciu z Lightning konektora na 3,5 mm audio jack.

Zdroj: Twitter, 9to5mac

Prečítajte si aj:

Ďalší z únikov iPhone 7 ukazuje čistú zadnú stranu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit