K 4,7 a 5,5-palcovej uhlopriečka sa pridá 5-palcový displej.

Kolobeh pokračuje. Apple uviedol a začal predávať iPhone 7 a už sa objavujú špekulácie o ďalšej generácií. Tá by mala priniesť dlho očakávanú zmenu dizajnu. Aj kvôli tomu sa pravdepodobne preskočí označenie 7s a novinka sa bude volať iPhone 8.

Budúcoročný model bude podľa najnovších informácií dostupný v troch veľkostiach. Tvrdí to portál Nikkei Asian Review a odvoláva sa na dodávateľov spoločnosti Apple. K už existujúcim uhlopriečkam pribudne 5-palcová veľkosť, ktorá je v segmente Android zariadení považovaná za štandard. Všetky tri modely budú mať chrbát zo skla. Tak, ako je to v prípade zariadení Samsung Galaxy. Sklená zadná strana sa však objavuje aj v segmente strednej triedy, výborným príkladom je novinka ASUS ZenFone 3 (prečítajte si recenziu).

Nový dizajn iPhonu 8 má byť jedným z hlavných lákadiel. Špekuluje sa, že Apple predstaví telefón bez tlačidla Domov a takmer celú prednú obrazovku bude zaberať displej. Výsledok bude možnože podobný tomu, čo v týchto dňoch predstavilo Xiaomi – ak ste 6,4-palcový phablet Mi Mix ešte nevideli, určite si toto zariadenie pozrite. Takisto sa špekuluje o zaoblenom displeji, minimálne v prípade modelu iPhone 8 Plus.

Pripomeňme, že Apple budúci rok oslavuje 10 rokov od uvedenia prvého iPhonu. Aj preto všetci očakávajú, že po rokov malých evolúcií príde konečne očakávaná revolúcia.

Zdroj: Nikkei Asian Review

Prečítajte si aj:

Recenzia iPhone 7: Stále najlepší

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit