Mali by sme ho spoznať už budúci mesiac.

Leakster Digital Chat Station zverejnil informáciu o pripravovanom smartfóne so 192 Mpx snímačom a čipsetom Snapdragon 765G (SM7250). Viac informácii by sme sa mali dozvedieť už budúci mesiac a vraj to nebude telefón, na ktorý čakáme.

Vieme, že spoločnosť Samsung už pracuje na veľkom 150 Mpx 1-palcovom senzore a práve Xiaomi sa nachádza na prvej pozícii medzi výrobcami, ktorí by ho mohli použiť. Malo by sa tak stať až koncom roka. Tento senzor by sa mal v roku 2021 dostať aj do zariadení Oppo a Vivo.

Pripravovaný smartfón s čipom Snapdragon 765G jasne ukazuje, že pôjde o prémiový telefón strednej triedy a obrovský 192 Mpx senzor by sa tak mohol dostať do telefónov Mi Note, Reno alebo Vivo Z.

192 Mpx ISP

Zdroj: GSMArena

V hre je aj pripravovaná motorola edge s čipsetom 765G. Plusová verzia tohto smartfónu je podľa dostupných informácií (zatiaľ) navrhnutá pre 108 Mpx senzor, čo znamená, že aj motorola môže čoskoro prekvapiť s jednou zo svojich pripravovaných noviniek.

O samotnom 192 Mpx senzore nemáme príliš veľa informácií, ale ak sa použije model kombinácie pixelov 9-v-1, tak fotoaparát bude vytvárať 21 Mpx fotografie. V ďalšom prípade to môže byť dokonca až na úrovni 16-v-1, čo zabezpečí 12 Mpx fotografie.

Nedávne informácie o príprave nového 192 Mpx senzora neboli až tak optimistické, tak sami sme zvedaví, ktorý výrobca prekvapí ako prvý.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Huawei P40 Pro: Fotoaparát a videokamera do vrecka (RECENZIA a VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.