Žeby nový trend?

Apple síce v segmente smartfónov v poslednej dobe neinovuje, ale jeho rozhodnutia budú možnože nasledovať aj ďalší výrobcovia. A pokiaľ sú najnovšie dohady o smartfóne Galaxy S8 pravdivé, aj Samsung spraví dve výrazné zmeny ako Apple.

Máme samozrejme na mysli odstránenie 3,5 mm audio konektora z konštrukcie telefónu. Ak sa tak stane, slúchadlá budeme k smartfónu pripájať bezdrôtovo alebo pomocou USB-C portu. Popravde, Samsung by nebol v tomto smere prvý – audio jack neponúka ani Moto Z a ani niektoré telefóny značky LeEco. V prípade telefónu Moto Z je v balení redukcia a s touto súčasťou základného balenia sa budeme v najbližších mesiacoch stretávať asi častejšie.

Druhou výraznejšou zmenou má byť absencia fyzického tlačidla Domov. Na túto novinku sme si v prípade iPhonu 7 zvykli prekvapujúco veľmi rýchlo a dnes ju považujeme za správny krok. Používanie tlačidla je pohodlnejšie, najmä vďaka technológii Force Touch. Uvidíme, ako túto novinku zapracuje Samsung.

Faktom je, že veľa Android telefónov využíva dotykové systémové tlačidlá. Od Samsungu však očakávame lepšie spracovanie, ako je v segmente smartfónov s Androidom štandardom. Otázkou ostáva aj to, kam sa presunie snímač odtlačkov prstov. Samsung ho môže buďto presunúť na chrbát zariadenia, alebo inovovať a umiestniť ho pod sklo dotykového displeja.

Zdroj: Forbes

Prečítajte si aj:

Všetko, čo sa zatiaľ vie o ďalšom telefóne Samsung Galaxy S

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit