Samsung si zaistil kompletnú várku.

LG G6 je jednou z najočakávanejších vlajkových lodí najbližších týždňov. Telefón bude oficiálne predstavený 26. februára v Barcelone a zaujme najmä dizajnom, displejom s pomerom strán 2:1 a pomerom obrazovky k telu na úrovni viac ako 90%.

Od vlajkovej lode sa samozrejme očakáva aj najlepšia možná hardvérová výbava. Spomína sa najmä nový procesor Qualcomm Snapdragon 835, ktorý bol oficiálne predstavený začiatkom tohto mesiaca na výstave CES v Las Vegas. Podľa Forbes však LG G6 tento procesor neponúkne a vo výbave bude mať „iba“ Snapdragon 821.

Dôvod? Konkurenčný gigant Samsung. Spoločnosť podľa neoficiálnych informácií kúpila všetky doteraz vyrobené procesory Snapdragon 835 a použije ich vo svojej vlajkovej lodi Galaxy S8. Tá bude predstavená neskôr, ako sme boli zvyknutí počas posledných rokov. Samsung oficiálne oznámil, že Galaxy S8 na MWC v Barcelone neoznámi. Predstavenie telefónu sa očakáva koncom marca.

Samsung má oproti konkurentom výhodu aj z toho hľadiska, že je jediným výrobcom tohto procesora. Pri uzatváraní dohody s Qualcommom si teda mohol rovno zarezervovať kompletnú dodávku vyrobených kusov k určitému dátumu. Samozrejme, neznamená to, že Galaxy S8 bude jediný smartfón s procesorom Snapdragon 835 na trhu. Ostatných zariadení s týmto čipom sa však pravdepodobne dočkáme až po uvedení S8-čky na trh.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Prvá fotografia LG G6 potvrdzuje ultratenké rámy okolo displeja. Telefón ponúkne aj Google Asistenta (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit