Doplnené 7. februára: LG nám poslalo oficiálnu pozvánku na predstavenie LG G6. Potvrdzuje doterajšie dohady – hoci má telefón veľký, 5,7-palcový displej, pohodlne sa má držať v jednej ruke.

Doplnené 27. januára: LG G6 by mal mať vo výbave procesor Qualcomm Snapdragon 821, pretože Samsung vykúpil všetky zásoby čipov Snapdragon 835.

Novinka od LG by však mala byť prvým smartfónom, ktorý nie je od Googlu a obsahuje funkciu Google Asistenta. Google Asistent predstavuje ďalšiu generáciu funkcie Google Now, ktorá je súčasťou všetkých telefónov so systémom Android 5.0 a vyššie. Asistent je aktuálne dostupný iba v smartfónoch Google Pixel.

Pôvodný článok 24. januára: Pomer obrazovky k telu je väčší ako 90%.

Portál The Verge zverejnil prvú oficiálnu fotografiu očakávaného telefónu LG G6. Fotka nezobrazuje zariadenie v celej kráse, avšak výrazne napovedá, čo môžeme od novinky očakávať z hľadiska dizajnu.

The Verge taktiež potvrdil, že G6 ponúkne 5,7-palcový displej s pomerom strán 2:1. Výrobca kládol veľký dôraz na minimálne rozmery rámika okolo obrazovky a telefón by tak mal ponúknuť pomer obrazovky k telu na úrovni viac ako 90%. LG G6 by sa teda mal skôr podobať na Xiaomi Mi Mix ako na ostatné telefóny, ktoré sú aktuálne dostupné na trhu. Zachová si však klasické prvky, ako je predná kamera nad displejom.

LG G6 už nebude využívať koncept modulov a takisto neponúkne ani odnímateľnú batériu. Mal by byť odolný voči vode a podľa všetkého bude obsahovať aj 3,5 mm jack. Telefón bude oficiálne predstavený v nedeľu 26. februára 2017.

LG G6. Zdroj: The Verge

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

VIDEO: Koncept LG G6 naznačuje, že Samsung zrejme čaká náročný rok

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit