Sony pripravilo zoznam titulov, ktoré si zahráte bez platenia.

Herné konzoly patria medzi obľúbené vianočné darčeky. Vzhľadom k ich zlacneniu pred Vianocami sa dá očakávať, že si Xbox One a PlayStation 4 našli svoju cestu do viacerých slovenských domácností. Ak ste dostali PlayStation a nemáte čo hrať, máme pre vás niekoľko tipov, ako sa zabaviť.

Demoverzie

V obchode PlayStation Store nájdete viacero demoverzií známych titulov. Za vyskúšanie stoja najmä hry FIFA 16, NHL 15 (16-ka nemá demo, ale výraznejšie sa od rok starej verzie neodlišuje) a ukážka kolekcie série Uncharted pre PS4. Demoverzie nepovažujeme za hry zadarmo, avšak najmä v prípade športových titulov ponúknu chvíľkovú až niekoľkohodinovú zábavu.

UnchartedCollection_Crop-ds1-670x468-constrain_vyd5_nowat

F2P hry

Koncept F2P titulov zavítal aj do sveta veľkých konzol. Nie je to novinka, prvé hry tohto typu sa objavili na konzolách pred viac ako 2 rokmi. Sony pripravilo zoznam všetkých dostupných F2P hier, prezerať ich môžete aj priamo v obchode. Do pozornosti dávame najmä bojovú simuláciu tankov a lietadiel War Thunder, futbal Pro Evolution Soccer 2016 (je lepší ako FIFA 16) s F2P režimom myClub, akčnú hru Warframe, FPS strieľačku Blacklight, MMORPG DC Universe Online a pinball Zen Pinball 2. Pre párty účely poslúži karaoke hra Singstar.

Sme presvedčení, že ak nemáte čo hrať, tento zoznam hier vás na pár hodín zabaví. Všetky dostupné demoverzie a F2P tituly nájdete aj na PlayStation blogu.

war_thunder_ps4

PlayStation Plus

Špecifickou ponukou je služba PlayStation Plus. Tá vám nadelí každý mesiac minimálne 2 bezplatné hry pre PS4 a ďalšie pre PS3 a PS Vitu. Nakoľko sú niektoré tituly dostupné pre viacero PlayStation konzol, môže sa stať, že si z mesačnej nádielky zahráte na PS4 napr. štyri hry zo šiestich. Hoci ide o hry zadarmo, za službu PlayStation Plus platíte mesačný, resp. ročný poplatok. PS Plus je však takisto nutnosťou, ak chcete hrať s ostatnými hráčmi cez internet.

Decembrová nádielka PS Plus obsahuje tieto hry zadarmo:

Ďalšia, januárová várka bezplatných hier, bude dostupná od 5. januára 2016.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit